Uue sülearvutiplatvormi südameks on Core 2 Duo protsessor, mis annab sülearvutile parema jõudluse ja säästab akut.

Ettevõte tutvustas ka laiahaardelist programmi, mille eesmärgiks on tagada Inteli tulevaste Wifi-standardil 802.11n põhinevate sülearvutite ühilduvus kõigi tootjate Wifi-seadmetega. Sellega soovib Intel teha maailma parimate protsessoritega varustatud platvormi arenduses olulise sammu edasi.

"Varem on arvutikasutajad pidanud väikest sülearvutit valides ühest või teisest funktsioonist loobuma," sõnas Inteli Mobiilsuse grupi juht David Perlmutter. "Viimastel aastatel on Intel aidanud tõsta sülearvutite jõudlust, ühenduvust ja aku tööiga, et see ei jääks alla lauaarvutile. Meie eesmärgiks on sülearvuteid jätkuvalt täiustada."

Perlmutter tutvustas oma ettekandes järgmise põlvkonna Centrino Duo sülearvutiplatvormi uuendusi. Tulevikuplatvorm on tänastest Centrino toodetest veelgi suurema jõudlusega ja võtab vähem voolu. Järgmise aasta alguses tootmisse minev platvorm sisaldab uut Core 2 Duo protsessorit, mille esisiini kiirus on 667Mhz kuni 800Mhz. Lisaks aitavad pikem ooterežiim ja esisiini vahetus kaasa voolutarbimise vähendamisele ning jõudluse suurendamisele.

Tulevane platvorm hakkab toetama uuemat traadita ühenduse standardit 802.11n. Enne selle ametlikku kinnitamist kohandab Intel oma uued tooted Buffalo, D-Linki, Linksysi ja Netgeari Wifi-seadmetega.

"Mitmed turul olevad tooted uut standardit veel ei toeta," ütles Perlmutter. "Meie koostööprogrammi eesmärk on tagada Centrino platvormiga sülearvutite ühilduvus kõigi tootjate Wifi-seadmetega." Perlmutteri sõnul on nimetatud programm põhjalikum kui rahvusvahelise Wifi Alliansi oma."

Perlmutter teatas, et Intel alustab Centrino platvormi täiustamiseks koostööd Nokiaga, kelle 3G andmeside arendamise kogemusele toetudes lisatakse platvormile ühilduvus 3G standardiga.

Järgmise põlvkonna Centrino sülearvutiplatvorm sisaldab ka uuendusi, mis sisalduvad Inteli äriarvutiplatvormis vPro. Nüüd ka sülearvutile lisatud Inteli Active Management Technology (AMT) aitab kokku hoida ettevõtte IT kulusid. Platvormid sisaldavad ka Inteli uuenduslikku flash-mälul põhinevat kiirendit, mis võimaldab arvutit ooterežiimilt käivitada ja mitut programmi samaaegselt jooksutada kuni kaks korda kiiremini. Lisaks aitab see kokku hoida 0,4 vatti kõvaketta voolu ning teostada lühemat alglaadimist. Lisaks täiustab Intel kiibistiku sisseehitatud graafikat, mille tulemusel muutub sülearvuti pilt elutruumaks ning toetab kõrgeraldusega videot.

Intel toob järgmise aasta esimeses pooles turule eile tutvustatud "ülimobiilse arvuti" platvormi. Selle protsessor kasutab tänastest toodetest ligikaudu poole vähem voolu ja on mõõtmetelt neli korda väiksem. Tänu sellele saab toota väiksemaid, madalama temperatuuriga, pikema aku tööea ning laiemate kasutusvõimalustega arvuteid.