Jättes välja optsioonid ja muu töötajatele suunatud aktsiapõhise sissetuleku mõju oli ettevõtte tegevuskasum 1,7 miljardit, puhaskasum 1,5 miljardit ja tulu aktsia kohta 27 senti.

Kvartalitulemused sisaldavad Micron Technology osaluse osalisest müügist saadud tulu 100 miljonit dollarit, muude osaluste müügitulu 130 miljonit dollarit ning restruktureerimistasusid 98 miljoni dollari väärtuses. Eelnimetatu suurendatu tulu aktsia kohta 1,5 senti.

Olulistest tootetrendidist toob Intel välja mikroprotsessoreid tarne suurenemist ja keskmise müügihinna alanemist, kiibistike ja emaplaatide müügi kasvu ja välkmälu läbimüügi vähenemist.

„Oleme kolmanda kvartali tulemustega rahul. Tarnisime rekordilistes kogustes sülearvuti- ja serveriprotsessoreid, arvutitööstus võttis hästi vastu meie uued tooted ning tulevased neljatuumalised protsessorid aitavad meie liidripositsiooni veelgi kindlustada,” sõnas Inteli juth Paul Otellini.

Kolmanda kvartali kasumimarginaal oli juulis vastavuses ettevõtte ootustega, kuna protsessorite müügitulu kasvu varjutas vanemate protsessorite mahakandmine 100 miljoni dollari väärtuses. Kulud (teadus- ja arendustegevus, ühinemised ja ülevõtmised) olid oodatust madalamad tulenevalt väiksemast palgafondist ja sellega kaasnevatest kuludest. Puhastulu investeeringutest aktsiakapitali ning täiendav intressitulu oli oodatust parem. 
 


Inteli viimase aja tegevus:

· Intel alustas lauarvutitele ja suurt arvutusjõudlust vajavatele serveritele mõeldud maailma esimeste neljatuumaliste protsessorite esialgset tarnimist. Inteli neljatuumalised protsessorid sobivad kasutamiseks ettevõtte varasemates platvormides, kasvatades jõudlust serverites 50%, tööjaamades ning lauarvutites isegi kuni 70%.

· Möödunud kvartalis teatas Intel üleminekust 65 nm tootmistehnoloogiale, millega suudeti kvartali jooksul valmistada 40 protsessorit. Nendest 6 miljonit põhinesid Inteli uuel Core-mikroarhitektuuril.

· Ettevõte teatas, et enne aasta lõppu valmib üks viieteistkümnest 45 nm tootmistehnoloogial arendatavatest toodetest. Järgmise põlvkonna tootmistehnoloogiale üleminek toimub plaanipäraselt 2007. aasta teisel poolel.

· Intel tõi turule 10 Core 2 Duo ja Core 2 Duo Extreme protsessorit kodu- ja äriklassi lauaarvutitele, sülearvutitele ja tööjaamadele. Nendele protsessoritele tugineb 550 hetkel turule toodud või arenduses olevat toodet.

· Intel tõi turule äriklassi lauarvutite uue põlvkonna toote – Core 2 Duo protsessoriga vPro platvormi. See lubab IT osakondadel paremini kontrollida arvutipargi turvalisust ning ettevõtte IT eelarvet.

· Ettevõte tõi turule 8 Xeon 7100 seeria protsessorit mitme protsessoriga serveritele. Uutel protsessoritel on varasematest toodetest kaks korda parem jõudlus ning neli korda parem jõudlus vati kohta. Dell, Fujitsu-Siemens ja IBM teatasid mitmest Inteli uue Xeon seeria protsessoriga saavutatud arvutusjõudluse maailmarekordist.

· Intel tutvustas esimest WiMAXi kiipi, mis toetab nii mobiilset kui statsionaarset standardit. Seadmetootjatest on Motorola teatanud valmidusest kiip oma uutes toodetes kasutusele võtta.

· Intel ja Micron Technology teatasid esimestest 50 nm tootmistehnoloogial valmistatut NAND-välkmälu katseeksemplaride valmimisest. Masstootmist plaanitakse alustada 2007. aastal.