Nüüd on traadita võrgu kaudu hallatavad nii laua- kui sülearvutid, seega vähenevad nii ettevõtte turvariskid kui halduskulud.
“Intel Centrino Pro võtab parima Intel vPro platvormist ning toob selle meie edukasse Intel Centrino sülearvutiplatvormide tootesarja,” ütles Inteli Mobiilsete seadmete valdkonna juht Mooly Eden. “Praegu on uue platvormi turule toomiseks õige aeg, sest sülearvutite osakaal ettevõtetes kasvab.”

Intel Centrino Pro protsessorid lubavad IT juhtidel hallata ja turvata sülearvuteid traadita võrgu kaudu. Lisaks saavad administraatorid juhtmega ühendatud süle- ja lauaarvuteid jälgida olenemata sellest, kas need töötavad või on välja lülitatud. Tulemuseks on paremini kaitstud sülearvutid, täpsem ülevaade arvutipargist ning vähem kohapeal käimist ja töökatkestusi.



Ettevõtted on taibanud Intel vPro haldamisvõimaluste pakutavat aja ja kulude kokkuhoidu ning on 2006. aasta sügisel tutvustatud tehnoloogiat on aktiivselt kasutama hakatud. Intel vPro platvormiga arvutid on kasutusele võetud enam kui 200 ettevõttes, kus on kümneid tuhandeid arvuteid. Intel vPro platvormile on üle läinud näiteks BMW, Capgemini, FujiFilm, ING, Johns Hopkins, 3M, Pioneer ja Verizon. Paljud neist plaanivad kasutusele võtta ka Intel Centrino Pro, mis tuleb turule käesoleval aastal.



Capgemini Euroopa ja Aasia Vaikse ookeani regiooni tehnoloogiajuht Ron Tolido kommenteeris: „Intel Centrino Pro tehnoloogia aitab meil paindlikult hallata ja turvata oma sülearvutiparki ning parandada nii klientide kui oma töötajate igapäevast tegevust ja andmete turvalisust”.



Tugi uuele tehnoloogiale on laialdane – Intel Centrino Pro protsessoritele pakuvad tarkvararakendusi ja -lahendusi sellised ettevõtted nagu Altiris, CA Inc., Cisco, Credant Technologies, Hitachi JPI, HP, Microsoft, LANDesk ja Trend Micro.



Intel Centrino Pro platvorm jõuab turule selle aasta teises kvartalis ning on osa Centrino järgmise põlvkonna protsessoritehnoloogiast koodnimega “Santa Rosa”. Platvormi südameks on suure jõudluse ja madala voolutarbivusega kahetuumaline Core 2 Duo protsessor.



Lisaks sisaldab platvorm Intel Next-gen Wireless-N traadita internetiühenduse tehnoloogiat, mis toetab katselist 802.11n traadita interneti standardit. Uus standard muudab traadita andmeside viis korda kiiremaks ja selle leviala kaks korda suuremaks. Inteli sülearvuti platvormiuuendus annab kasutajatele parema graafika ja võimaluse kasutada Microsoft Windows Vista Aero graafilist kasutajaliidest. Valikuliselt lisatav Intel Turbo Memory laseb kasutajatel avada sagedasti kasutatavaid programme kuni kaks korda kiiremini ning vähendada arvuti käivitusaega viiendiku võrra.