Rahvusvahelisi mobiilimakseid pakkuva Tartu ettevõtte Fortumo omanikeringiga liitus tehnoloogiaettevõte Intel riskikapitaliharu Intel Capital ja riskikapitalifirma Greycroft. Suurtehingu väärtuseks kujunes umbes 10 miljonit eurot.

Uudis äratas tähelepanu — Twitteris säutsus sel teemal teiste seas ka president Toomas Hendrik Ilves, kes ütles heakskiitvalt, et järjekordne Eesti IT-ettevõte saab tugevama tuule tiibadesse. Fortumo suurima osanikuna jätkab Eesti firma Mobi Solutions.

„Mobiilimaksetel on tohutu potentsiaal ning Fortumol on kõik eeldused lõigata kasu kiiresti kasvaval mobiilioperaatoripõhiste maksete turul,” rääkis Intel Capitali Kesk- ja Ida-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regiooni tegevdirektor Marcin Hejka.

„Meile meeldib Fortumo tugev tootefookus ning võime plaanitut ellu viia. Fortumot eristab konkurentidest keskendumine piirkondadele, kus mobiilimaksetel on lähiajal kõige suurem kasvupotentsiaal ning mõju,” lisas Greycrofti partner Dana Settle. Ülemaailmse digitaalsete kaupade turu mahuks prognoositakse 2015. aastaks 268 miljardit USA dollarit. „Fortumo on kiirelt kasvav ning kasumlik ettevõte, millel on rahvusvaheline haare ja tugev meeskond,” kiitis Klaus Konrad, Intel Capitali investeeringute juht.