Ühispanga suuromanik SEB kahekordistas mullusega võrreldes oma tegevuskasumit, Hansapanga suuromanik Swedbank registreeris kõigi aegade parima tulemuse ning Handelsbankeni kasum kasvas 39 protsenti, kirjutab tänane Äripäev.

Kasumi kasvu taga on üheks põhiteguriks interneti kasutamise kasvust tingitud tootlikkuse tõus, kinnitasid pangad. Investeeringud, mis varem hoidsid pankade kulude ja tulude taset pikka aega madalal, tasuvad nüüd kulude alanemisega kiiresti ära.

Kõige suurema rentaablusega on Swedbank 24,5 protsendiga. Järgnevad Handelsbanken ja SEB vastavalt 23,4 ja 22,3 protsendiga.

Handelsbankeni äriklientidest kasutab internetipanka praegu veidi üle kolmandiku ning umbes neljandik eraklientidest. 23 protsenti eramaksetest ja 27 protsenti aktsiatehingutest sooritatakse interneti kaudu.

SEB annab internetipanga kasutajate koguarvuks 620 000, neist 440 000 Rootsis.

Swedbank grupil oli internetipanka kasutavaid kliente esimese poolaasta lõpuks 760 000, neist 140 000 Hansapanga kliendid. Internetimaksete arv kasvas aga läinud aastaga võrreldes rohkem kui kaks korda.

USA investeerimispanga Merrill Lynch andmeil on Handelsbankenil Põhjala pankadest kõige rohkem internetipanganduse erakliente. Euroopas on pank teisel kohal, kuid SEB on Handelsbankenil tihedalt kannul.