Internetipoodide väitel rakendusid kohe 1. maist uued tollimäärad ja hinnad tõusevad. Menukas internetifirma netikuller.ee lisas kõigile toodetele ühtlaselt viieprotsendilise tollimäära. Netikuller.ee partner Heikki Haldre täpsustab siiski, et tollimaks lisandub neilgi vaid toodetele, mis on valmistatud väljaspool Euroopa Liitu, kirjutab SL Õhtuleht.

“Näiteks enamikule digifototehnikale lisandus tollimäär 4%, aga videokaamerate puhul võib piiri peal kuuluda tasumisele isegi kuni 14 protsenti. Ostja peab arvestama sedagi, et peale tollimaksu lisandub ka käibemaks, mis on 18%,” selgitab Haldre, märkides, et nende firma ei tee vahet, kas tegemist on videokaamera või digifotoaparaadiga.

Kõigil toodetel on võrdne tollimaks veidi alla 5%. Tema sõnul toob Netikuller enamiku müüdavast just Aasiast, kust toodetakse kõige uuemaid tehnikakaupu.

Haldre ennustab, et kauplemine internetis jääb edaspidigi elavaks. “Me hangime ainult asju, mis on vähemalt 30% odavamad kui Eestis. Enamik on suisa 50% odavamad. Peale selle võib meilt saada palju tooteid, näiteks Siemensi pihuarvuti-telefon, mida Eestist mujal ei leia,” kinnitab ta.