Mulle isiklikult meeldivad Saaremaa Vodka reklaamid, kes neid välja mõtleb ning teostab?
Saaremaa Vodka reklaamid valmivad Altia turundusspetsialistide ja reklaamiagentuuride, peamiselt agentuur Kontuur Leo Burnett, koostöös.

Millises piirkonnas või riigis Saaremaa Vodka kõige enam müüb?
Saaremaa Vodka müüb enim Eestis.

Mis seis on sloganiga «Vötame mönuga»? Millist teist sloganit plaanib ettevõte vajadusel kasutada?

„Vötame mönuga“ sõnapaar käib meie Saaremaa vodka müügiedenduse juurde nagu seda ka paljud muud sõnad, mida me kasutame nagu; söbrad, klöps, löbus, öhtu, tömba jne.

Olen kuulnud, et viinal ja viinal on väike vahe. Millised on trendid viinatööstuses, kui neid saab välja tuua?

Viinal kui joogil on peamiselt maitse vahe ja see tuleneb eelkõige kasutatavatest toorainetest. Viinatööstuses on ka trende, kuid need on peamiselt seotud toote välimusega: pudeli kuju, etikettide suurus ja arv, kasutatavad värvid, korgid jms.

Palju räägitakse hinnatõusust, palju on viina hind viimase aastaga tõusnud ning mis ootab ees lähitulevikus? Mis viina hinda mõjutab?

Viimase 12 kuu jooksul ei ole viina hind muutunud. Viimane suurim muutus oli 2010. aasta alguses, mis oli tingitud aktsiisimaksu tõusust. Lähitulevikus võib viina hind tõusta etanooli valmistamiseks kasutatava teravilja hinna tõusu tõttu.
Viina hinnast moodustab suure osa aktsiisimaks (0,5 l pudeli 40% viina kohta on aktsiis 2,84 eurot) ja see mõjutab enim viina hinda.

Alkoholitootjate liit on nurisenud kõrge aktsiisi üle, milline on teie seisukoht?
Salaalkoholi ja Venemaa maksumärkidega alkoholi osakaal on täna Eestis liiga suur, mistõttu kõrgem jaehind vähendab legaalse alkoholi müüki. Kange alkoholi aktsiis on Eestis liiga kõrge ja see soodustab illegaalsete toodete levikut, mis omakorda seab ohtu elanike tervise ja vähendab maksutulu Eesti Vabariigile.

Milline peaks olema "Eesti tee" alkoholi müügis? Kas peaks see olema nagu Põhjamaades? Põhjamaade poliitika on tõestanud, et "kord" alkoholi müügis on ühiskonnale lõppkokkuvõttes odavam? Eestis on alkoholi tõttu rohkem kuritegevust, liiklusõnnetusi ja perevägivalda.

Eesti liigub täna monopolide vähendamise teed ja alkoholi müük peaks järgima seda suunda ning tegutsema edasi vaba turuna. Monopolistlik müügikord Soomes, Rootsis ja Norras omab palju ka negatiivseid külgi. Odavus on suhteline mõiste ja siin tuleb vaadata laiemalt, näiteks millised mõjud on muudel mõnuainetel (narkootikumid, huuletubakas, ravimid).

Ainult alkoholi müügi piiramine ei vähenda kuritegevust, liiklusõnnetusi ja perevägivalda. Alkoholi tootjad ja maaletoojad pooldavad teadlikku ja vastutustundlikku alkoholi tarbimist.

Kas vastab tõele, et Altia Eesti kasutab viina, sealhulgas Eesti Standard Vodka nimelise viina toorainena Soomes toodetud odrapiiritust? Kuidas reageeriksite, kui Eestis hakatakse tootma viina nimetusega Suomi Standardi Brännvin, mille valmistamiseks kasutatakse Hollandist ostetud piiritust?

Altia kontsern valmistab oma piirituse ise ja tagab sellega tooraine kõrge ja ühtlase kvaliteedi.
Konkurents on alati teretulnud ja viin nimega Suomi Standardi Brännvin oleks huvitav täiendus Eestis saadaolevatele viinadele.