- Mis on uue töökoha kõige tähtsamad ülesanded?

Erkki Raasuke: Ma pean juhtima kolme valdkonda: finantseerimine, raporteerimine ja investorsuhted. Praegusel hetkel on kõige tähtsamad neist finantseerimine ja investorsuhted, kus tuleb väga head tööd teha.

- Ehk siis lihtsamalt öeldes hakkad sa tegelema sellega, mida praeguse hetke Swedbanki toimimise juures vaadatakse kõige-kõige terasema pilguga: Swedbank kapitaliseeritus, kuskohast Swedbank saab oma raha ja likviidsuse, finantseerimise?

ER: Jah, nii võib öelda küll.

- Välisanalüütikud on olnud Balti riikide ja Swedbanki osas ülikriitilised. Nad on joonistanud kõige mustemaid stsenaariume ja ennustanud jubedamaid numbreid. Kas nad ei liialda ja ei dramatiseeri olukorda üle?

ER: See on meie asi tõestada. Sõnades ja teoorias pole mõtet vaielda. Meie asi on oma tööga näidata, et asjad pole nii nagu mõned arvavad. Sõnad siin ei aita, ainult raske töö. Kohustus tõestada on meil, mitte neil.

- Su töökoht saab olema Stockholmis?

ER: Jah, töökoht on Stockolmis, kuid see on amet, kus on väga palju reisimist. Minu kodu jääb muidugi Tallinnasse ja nädalavahetused on ikka plaanis siin veeta.

- Sinu asemele tuleb Swedbank Balticut juhtima Håkan Berg, mis tema kõige tähtsam ülesanne on, varade ja laenuportfelli juhtimine?

ER: Laenuportfelli juhtimine on jätkuvalt siinne prioriteet. Aga ma ei vaataks seda isegi mitte varade ja varadekvaliteeti seisukohast, vaid kliendikesksemalt, kuidas me töötame oma klientidega.

- Kas otsus uuele amtikohale tuli kergelt?

ER: Ei tulnud kergelt, väga raskelt tuli. Otsuse tegin küll kiiresti ja palju mõtlemisaega ei antud, kuid kõige rohkem sundis järele mõtlema see lõpetamatuse tunne siin Baltikumis. Poole pealt  on raske minna. Aga enamasti ei tehtagi uusi tööpakkumisi siis kui vanal kohal kõik asjad valmis on.