Kui palju autosid teie hinnangul Eestis gaasiga autosid sõidab?
Hinnanguliselt sõidab hetkel Eestis LPG-gaasiga kusagil 3500 autot.

Kui mitu Eestis müüdavat automudelit lubab n-ö gaasil sõita ning kas see on teie hinnangul piisav?

Hetkel piirdub Eestis LPG-tehase gaasiseadmetega autode valik Opeli ja Daciaga. Kahjuks Eesti automüüjad pole veel avastanud LPG-autode müügi tõelist potentsiaali. Läbirääkimised käivad teiste automüüjatega tehase gaasiseadmetega autode maaletoomiseks. Samas on võimalik lasta paigaldada tunnustatud töökojas kvaliteetne gaasiseade igale bensiini mootoriga autole (välistatud ei ole ka diisel autod). Reola Gaasi eesmärk on rajada hästi töötav LPG-gaasitanklate võrk ning samas kasvatada tarbijate teadlikust LPG-autogaasiga sõitmise eelistest (odav, puhas ja pikendab mootori eluiga).

Palun tooge mõni konkreetne näide, mis selgitaks, kuivõrd on gaasiga odavam sõita bensiiniga võrreldes?

LPG-gaasiga sõites säästab inimene 30 protsenti sõidukuludelt. Näiteks sõites Tallinnast Tartusse ja tagasi, säästab gaasiga sõites kütusekuludelt üle 14 euro. Praktiliselt tasub autogaasiseadme paigaldus ennast ära juba 26 000 kilomeetri läbimisel, ehk orienteeruvalt ühe aasta jooksul. Arvestuse aluseks on võetud auto, mis tarbib bensiini ligikaudu 9 liitrit 100 kilomeetri kohta.

Kuidas käib gaasiga tankimine?

Gaasiga tankimises midagi keerulist ei ole, lisaks on uued gaasitankimisepüstolid tehtud väga mugavaks. Mõningal määral nõuab gaasitankimine vilumust ja soovitav on teha esimene tankimine inimesega, kes on seda juba varem teinud.

Kui palju teil on Eestis gaasitanklaid?

Reola Gaasil on neli gaasitanklat, mis asuvad: Tallinnas Alexela automaattanklates Vesse tn 2 ja Ehitajate tee 114c. Tartus Olerexi tanklas, Aardla tn 107 ja Pärnus Olerexi tanklas Tallinna mnt 95A.

Selle aasta plaanides on laiendada gaasitanklate võrku viie täiendava gaasitankla võrra ja järgmisel aastal kasvatada tanklate võrku veel rohkem.

Milline ja kui arvestatav konkurents Reola Gaasil on?

LPG autogaasi turul tegutseb kuus operaatorit ja kokku on Eestis 16 LPG autogaasi tanklat.