EMT tuumikvõrku tabas eile hommikul rike, mille tagajärjel oli häiritud mobiiltelefonide, lauatelefonide ja interneti kasutamine.

Hea lugeja, kui sul on küsimusi EMT-le, pane need kirja antud artikli kommentaaridena. Vastused avaldame Delfi Majanduse "Intervjuu" rubriigis. Küsimusi kogume täna õhtuni.

Siinkohal Delfi raport eilsete sündmuste kohta:

* Kell 9.58 ilmnes rike EMT IP-tuumikvõrgus ning ei töötanud kõned, sõnumid, ega EMT internet.
* Kell 10.40 taastus võimalus mobiililt lauatelefonile helistada ja liiguvad ka SMSid. "Küll aeglasemalt, kui tavaliselt," nentis pressiesindaja Kaja Sepp.
* Alates kell 11st sai EMT GSM-võrgust välja helistada nii teistesse mobiilivõrkudesse kui lauatelefonidele, samuti liiguvad SMSid. 3,5G hetkel veel ei tööta.
* Kell 11.35 teatas pressiesindaja, et EMT GSM-võrgu töö on täielikult taastatud ning alustati 3,5G taastamisega. "Kuid hetkel on 3,5G puudumise tõttu GSM-võrk suure koormuse all, mis võib põhjustada ülekoormusest tingitud probleeme - ei saa esimesel korral ühendust, kõne katkeb vms."
* Kell 17 paiku taastati ka 3,5G võrk, kuid häired EMT võrgus siiski jätkusid. "Häired võisid tekkida võrgu ülekoormusest. "Hommikune rike oli helistamise kõrghetkel ning nüüd tehakse oma kõned tagantjärgi," selgitas EMT pressiesindaja Delfile. Millest hommikune rike tekkis, ei olnud sel ajal veel teada.