Faberi sõnul on keskpankurid vaid "punt professoreid", kelle rahapoliitika programmid on täielikult läbi kukkunud. Investeerimisraporti Gloom, Doom & Boom (eesti keeles võiks see kõlada umbes hämarus, hukatus ja õitseng- toim.) väljaandja, üleilmselt tuntud investeerimisguru on kahtluse alla seadnud nii keskpankurid kui nende majanduse turgutamise ehk kvantitatiivse lõdvendamise programmid.

„Me kõik nõustume, et turumajandus töötab kõige paremini, sest vastandiks oleks sotsialism, kommunism ja tsentraalne planeerimine, mis on juba tõestanud oma täielikku läbikukkumist, aga nüüd on demokraatlikud riigid kasutusele võtnud süsteemi, mida juhib punt professoreid, kes on sihiks seadnud inflatsiooni, valuutakursid ja rahamassi. Kas maailm on tõesti hulluks läinud, et neile nii palju võimu annab?“ küsis Faber.

Turgutusprogrammide kaudu ostavad keskpangad võlakirju, et suurendada pangandussüsteemis olevat raha ning seeläbi turgutada laenuandmist, tarbimist ja kasvu. Mahukate võlakirjaostu programmidega kaasnevad paljudes riikides ka rekordmadalad intressimäärad.

Keskpankuritel tuleb leida tasakaal majanduste turgutamise ning sellega kaasneva hinnatõusu vahel.

Faberi kinnitusel on keskpankade senine tegevus olnud täielik läbikukkumine ning turgutusmeetmed ei tööta. „Nende tegevus on olnud täielik läbikukkumine rohkem kui 20 aastat ja nüüd on need inimesed meeleheitel, sest kaotavad prestiiži ning usaldusväärsuse. Nad kahekordistavad ravimiannust, mis ei ole aidanud. Aga see ei aita seni, kuni võimul on samad pankurid ning riikide majandustel läheb üha halvemini, mitte paremini,“ tõdes ta.