„Kui räägime Hiinast, siis on ülioluline nendega saada kontakte ning hakata tegema koostööd. Kui räägime kaubast ja selle transiidist, siis Tallinna Sadam liigutab aastas vaid mõned tuhanded TEUd (standardsed kaubakonteinerid). Samas võiks see maht olla mõni miljon TEUd. Hongkong üksi liigutab aastas 48 miljonit TEUd. Kui saaks vaid osa sellest liiklusest Tallinnasse, kaoks ära ka mure Eesti riigi jõukuse üle,“ rääkis Oates.

„Eesti on aken läände ning Eestil tuleb mõelda kuhu oma pilk keerata. On täiesti kindel, et Kreeka ja Portugal ei osta järgmised aastad Eesti kaupa. Euroopaga samamoodi. Eesti tulevik, Eesti ettevõtete tulevik, eestlaste tulevik sõltub sellest, mis otsused tehakse järgmise viie aasta jooksul. Peame olema palju palju agressiivsemad,“ lisas investor.

Oates kinnitas, et eestlased peaksid ise panema omale eesmärgid, mitte võtma liiga palju kedagi oma naabritest eeskujuks. „Olgugi, et Soome on üks rikkamaid riike maailmas, on hetkel ka nende ühiskonnas toimumas väga sügavad debatid,“ sõnas Oates.