Põllumajandustoodete töötlemiseks ja turustamiseks investeeritakse järgmise kuue aasta jooksul 67 miljonit eurot, 2007-2013 aastatel oli see summa 45 miljonit eurot. Eestil on majanduslikult kasulik eksportida tooraine asemel võimalikult palju lõpptoodet.

Arengukava toetuste tulemusel tõusevad toiduainetööstuse efektiivsusnäitajad ning rohkem esmatootjaid liigub tootmisahela järgmisele astmele - hakatakse ise oma toodangut töötlema. Toetatakse investeeringuid toiduainete töötlemisse.

Investeeringud põllumajandusettevõtte tulemuslikkuse parandamiseks aga kahanevad. Kui eelmisel perioodil oli toetussumma 191 miljonit, siis uuel perioodil on see 146 miljonit. Siiski on see valdkond, mis saab arengukavast suurima rahasüsti.

Eesmärk on põllumajandusettevõtete konkurentsivõime parandamine ja keskkonnahoidliku põllumajandustootmise arendamine. Toetatakse põllumajandusettevõtjaid ja põllumajandusettevõtjaid koondavaid tulundusühistuid.

Eesti põllumajandustootmine kasutab kaasaegset tehnoloogiat, et toota efektiivselt, keskkonnahoidlikult ja energiatõhusalt. Toetatakse tootmisega seotud investeeringuid nagu hoonete, rajatiste ehitamine, seadmete soetamist, tootmisaedade rajamine, mobiilsete masinate soetamine jmt.