„Ma ostan alati piletid," ütles Roberts. Olles siiski täpsem, ta andis raha kauaaegse sõbra Sami kätte, kes piletid ostis. Ning tema soovitused võitjale?

„Osta indeksfondide osakuid. Ela säästvalt. Anna osa rahast, mida sa ei vaja, neile, kes seda vajavad. Ära püüa teha midagi uhket. Ära investeeri koos sõpradega."

Teine investor Mario Gabelli on aga lõbusama variandi poolt. „Võta 5% võidust ja hulla täiega. 95% pane kõrvale." Gabelli abikaasa ostis eilse Powerballi loosimise tarbeks 10 piletit.

Bloomberg sattus ka investorite otsa, kes ütlesid, et Powerballi võidufond on nende jaoks ikka liiga väike, et osaleda. 2 miljardi puhul hakkaksid nad mõtlema.

Muide, USAs on kombeks, et lotovõitjad annavad osa saagist heategevuseks. Reeglina oma endisele koolile, ülikoolile, kirikule, muuseumile või mõnele muule kultuuriasutusele, mis neid kuidagi puudutanud on.

Selgituseks:

Indeksfond on osak, mis koosneb hulgast erinevatest aktsiatest ja selle eeliseks üksikaktsiate ees on see, et aktsial võib tekkida ühe uudise, aruande või korporatiivsündmuse peale meeletu kõikumine aga kui seesama aktsia on murdosake mingist hulgast, siis fond nii suurelt ei kuku.