Apple’i nutitelefonist on saanud üks kõige kasumlikum toode, mis tehnoloogia töötuses eales loodud, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

Eelmise aasta viimase kolme kuu jooksul oli iPhone nii ihaldatud, et Apple andis teada USA ettevõtete ajaloo kõige kasumlikumast kvartalist. Aga eufooria asendus peatselt kartusega, et rekordkasumit ei suudeta korrata, veel vähem ületada.

Suurem osa analüütikud ootavad, et iPhone’i üksuse kasv aeglustub ning kasvunumber kukub viimase aasta keskmiselt 35% tasemelt järgnevate kvartalite jooksul ühekohaliseks.

„Suhtumine Apple’sse muutub,“ märkis Berenbergi analüütik, tõdedes, et spekulatsioonid iPhone’ide müüginumbrite languse osas koguvad hoogu.
Apple juht Tim Cook jättis kolm kuud tagasi vastamata analüütikute küsimusele, kuidas Hiina makromajanduse kesine seis iPhone nõudlust ettevõtte kõige olulisemal kasvaval turul mõjutab. Lisaks sellele on alati optimistlikud Apple’I enda analüütikud avaldanud kahtlusi, et iPhone’I müük võib aastases võrdluses ajaloo esimest kahanemise numbrit näidata.

Apple avaldab kvartalitulemused homme.