Aktsia maksis 208,35 dollarit. Ettevõte avaldas kvartalitulemused.
Kirjas aktsionäridele kirjutas Tesla Motorsi juhatuse esimees Elon Musk, et Tesla autosid ostetakse paremini kui kunagi varem. Uue hiiglasliku gigatehase ehitus läheb Nevadas plaanitust kiiremini.

Gigatehase abil tootmise suurendamine on võtmetähtsusega, et käia kaasas nõudlusega, mis on ettevõttele praegu keeruline.

Tesla kinnitas taas varasema prognoosi, et tänavu toimetatakse ostjatele vähemalt 50 000 autot.

Musk ütles, et tellimused on võrreldes mullusega kasvanud 50%.

Ettevõtte kvartalikäive oli 1,2 miljardit dollarit, mida oli prognoositust veidi vähem. Ettevõtte teenis kvartaliga 230 miljoni dollarilise kahjumi, kuid investoreid see ei üllatanud. Tesla on noor firma ja eeldatakse, et kulutatakse teenitust rohkem, kirjutab CNN Money.

Tesla kinnitab kanda uues sektoris. Energia säilitamise akutoodete nagu Powerrpack ja Powerwalli nõudlus kasvab. Tesla Energy peaks tuleval aastal tugevalt kasvama, kuid tootmise viimine gigatehasesse võib tarneid aeglustada.

Tööstusliku elektri tootmise ja ka kodudes päikesepaneelidega elektri tootmisel on võtmeteemaks efektiivne elektri säilitamine. Musk on kindel, et Tesla on konkurentidest ees.

„Ma ei tea kedagi, kes on meile lähedal,“ ütles Musk. „Kui te olete, siis ma plaksutan teile.“

Ettevõte peaks kevadel turule toome juba kolmanda sõiduki Model 3. Selle eeldatav hind on 34 000 dollarit ehk poole väiksem Tesla mõlemast praegusest mudelist.