Kuigi ettevõtte juht Elon Musk hoiatas läinud nädalal, et Silicon Valley autotootjat ootab kuus kuud tootmispõrgut seoses Model 3s tootmisega, rõõmustasid investorid, et ettevõttel oli teise kvartali lõpus veel alles kolm miljardit dollarit raha.

Ettevõte kulutas investeeringuteks ligi miljard dollarit ehk oodatust vähem. Teiseks poolaastaks prognoosis autotootja, et investeeringuteks kulub kaks miljardit dollarit, mis kahandab rahajäägi miljardi dollarini.

Musk rääkis, et aktsiakapitali kaasamist ei ole kavas, pigem kaalutakse võlakirju, et suurendada rahajääki. Ta ütles, et investorid ei peaks muretsema, et Tesla ei suuda jõuda 2018. aasta lõpuks iganädalase 10 000 auto tootmise eesmärgini.

Tesla on saanud üle 500 000 tellimuse Model 3 autole. Mittetöötajad hakkavad tellitud Model 3s autosid kätte saama neljandas kvartalis.

Kompanii käive kasvas mulluselt 1,27 miljardilt dollarilt 2,79 miljardile dollarile. Analüütikud ootasid 2,51 miljardi dollarilist käibenumbrit. Ettevõtte kahjum suurenes mulluselt 193,2 miljonilt dollarilt 336,4 miljonile dollarile.