Investorid pöörasid tänavu kevadel tülli projekti seniste juhtidega IPC Investment Groupist (IPC), mille juhtivpartner oli Indrek Elhi, lisaks Rumeenia ärimees Ciprian Lopata ja väikse osalusega ka Siret Soom. Projektijuhid nõudsid toona investoritelt maade riismetes väärtustest hoolimata kiiresti lisaraha juhtimistasude väljamaksmiseks, mis oli investeeringu prospekti järgi 2% vara nominaalväärtusest. Projekti algusest 2007. aastal 2009. aasta aprillini saadi juhtimistasudena kätte umbes 342 000 eurot, kirjutab Äripäev.

Maaportfelli üks suuremaid investoreid, 42% osalusega Swedbanki privaatse varahalduse kliente esindava, panga portfellihalduse juhi Rasmus Pikkani sõnul hakkas tänavu kevadel investorite enamikku esindav tuumik aktiivsemalt uut võimalikku projektijuhti otsima ning viimase kahe nädala sees leidis sisuliselt poolteist aastat kestnud diskussioon ja raske töö vahelahenduse.

Lahenduse käigus andis IPC projekti haldava ASi aktsiad investorite kontrolli alla, loobudes sealjuures kogunenud juhtimistasu võlast ja andes kinnituse läbi kolme jurisdiktsiooni paikneva ettevõtte projekti varade ja kohustuste kohta. Lisaks määrati ASile uus nõukogu ja nõukogu kiitis heaks uue nõustamislepingu Redgate Alternative Investments OÜga. Investorid valisid projektijuhiks ja seotud äriühingute uueks juhatajaks Reimo Raidi. Lisaks on Redgate projekti juhtimisse kaasanud Mart Altvee.

Uus projektijuhtimise meeskond on Pikkani sõnul teinud ka esimese tutvumise investeeringu enese juurde. Ta lisas, et põhjalikuma hinnangu andmine kogu seotud skeemi finantstervisele võtab uuel projektijuhil pisut aega ja seda ta veel kommenteerida ei julge.