Küberjulgeoleku- ja kaitseeksperdid kahtlustavad nüüd, et Iraan võib vastata küberrünnakuga, mis tabaks USA sõjaväe ja ka erasektori veebitaristut.

Business Insideriga rääkinud eksperdid selgitasid, et Iraan on aastaid tegelenud enese kübersõjalise võimekuse tõstmisega. Juba alates 2010. aastast, kui Iraani tuumarajatisi küberrünnati, on riik keskendunud oma vastava kaitseprogrammi tugevdamisele.

"Iraan on kaval kübervastane, kes kompab meie süsteeme iga päev ja igal minutil. See on kassi ja hiire mäng," ütles küberturvalisusega tegeleva ettevõtte Cybereason esindaja Sam Curry Business Insiderile.
Kuid ka USA pole maganud, vaid on keskendunud oma küberkaitsete ülesehitamisele, ütles president Barack Obama administratsioonis küberturvalisuse nõuniku ametit pidanud Kiersten Todt.

"Ma täiesti usun, et nad soovivad rünnata meie kodumaa kriitilist infrastruktuuri," ütles Todt Business Insiderile, lisades siiski, et "meie võimalused ja valmisolek seda tüüpi rünnakute vastu on tugevad, sõjavägi on hästi ette valmistatud.”

"Nad on jõud, millega tuleb arvestada, koos võimaliku ohuga, mis nad kujutavad endast Ameerika Ühendriikidele," ennustas õhujõudude kindral William Shelton juba 2013. aastal.

Umbes sellest ajast alates on Iraani seostatud keerukate küberrünnakutega Iisraeli, Türgi, USA ja Suurbritannia vastu.
USA ametnikud süüdistasid Iraani häkkereid Ameerika pankade ründamises juba 2012. aastal. Iraani valitsus eitas süüdistusi.
2015. aastal põhjustasid Iraani häkkerid Türgis ulatusliku elektrikatkestuse, mis kestis üle 12 tunni. Ekspertide sõnul on mõistlik eeldada, et sarnane rünnak USA elektrivõrgu vastu on võimalik.

"Kõik, mis nad on mõnes riigis sihikule võtnud, võib potentsiaalselt olla sihtmärgiks ka ükskõik millises teises riigis," sõnas Curry.
Iraani küberrünnakud tabaksid seega tõenäoliselt USA kriitilist infrastruktuuri.

"Rünnakud võivad olla laastavad," tõdes küberturbeettevõtte CyZen direktor William Mendez. "Kujutage ette, kui finantstehinguid ei õnnestunud lõpule viia või börs ei tööta. Mõju oleks tunda kogu maailmas."