Iru elektrijaama juhi Kersti Kaljulaidi sõnul soovitakse soojuse ja elektri koostootmise võimalusi paremini ära kasutada, mille üheks võimaluseks on Mustamäe või Kadaka katlamaja juurde koostöös Tallinna Küttega elektri koostootmisseadme paigaldamine. Alternatiivseks võimaluseks on Iru elektrijaamas elektritootmisvõimsuste uuendamine.

«Püüame antud projektile saada Euroopa Liidult 50-protsendilist rahalist toetust, sest muidu läheks nii toodetava soojuse kui ka elektri hinnad liiga kõrgeks ning tarbija ei suudaks seda kinni maksta,» rääkis Kaljulaid.

Tallinna Küte kavandab tulevikus ühendada Mustamäe ja Kesklinna soojusvõrgud, mis võimaldaksid kombijaamades toodetava soojusega varustada kogu linna ning tõstaks oluliselt primaarsete energiaallikate kasutamise efektiivsust piirkonnas.

Tallinna Kütte juhatuse esimehe Kristjan Rahu sõnul pole soojuse ja elektri koostootmisjaamade ehitus praeguses majanduspoliitilises olukorras ilma Eesti Energia osaluseta võimalik. «Kui Eesti Energia sooviks koostootmise jaamasid ehitada meie katlamajade baasil, oleksime sellest igati huvitatud, sest see võimaldaks soojuse tootmise hinda alandada.»