Selle teema juurde oli meil kavas tulla nagunii, ent Pärnoja lahkumine annab sellele pőhjust juurde," ütles BNS-ile riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi.

Koalitsiooninőukogu liikme Ligi sőnul ei olnud ta otseselt üllatunud mőőduka Pärnoja lahkumisotsusest majandusministri kohalt, kuigi reedene vastav uudis oli siiski ootamatu.

"Eks tema lahkumisest ole ju juttu olnud, aga lahkumine tuli ette hoiatamata ja ühepoolselt," sőnas Ligi.

Ligi tunnistas, et Pärnoja loobumine ministritoolist oli teatav pingelangus valitsusliidu jaoks. "Olen nőus pőhjendustega, et avalikkusele oli Pärnoja muutunud negatiivseks sümboliks," sőnas Ligi.

Isamaaliidu fraktsiooni aseesimees Sirje Endre ütles BNS-ile, et Isamaaliit toetab Reformierakonna kavatsust ministeeriumide liitmisega konkreetselt tegelema hakata.

"Mőnikord aitavad sellised olukorrad teisi probleeme lahendada," sőnas Endre.

Endre sőnul on veel raske öelda, kas teede- ja sideministeerium ning majandusministeerium liidetakse tuleval aastal, sest vaidlused riigieelarve üle seisavad Toompeal veel ees.

"Igal juhul tähendaks ministeeriumide ühendamine kulude kokkuhoidu," sőnas Endre. Teede- ja sideministeeriumi majandusministeeriumiga ühendamise käis kolmikliit välja juba koalitsioonileppes, ent selles suunas pole siiani konkreetseid samme astutud.