Isamaaliit peab KeRe valitsuse 2003. aasta eelarvekava Eesti tulevikule ohtlikuks, sest eelarve on esmakordselt taasiseseisvunud Eesti ajaloos tasakaalust väljas ja puudujäägis, teatas erakond. Isamaaliit peab valitsuse eelarvekava laste-, hariduse- ja kultuurivaenulikuks. Alternatiivne eelarvekava tõestab, et eelarvet on võimalik tasakaalu viia. Isamaaliit on valmis esitama oma eelarvekava riigikogule tervikliku parandusettepanekuna.

Isamaaliidu esimees Mart Laar juhtis tähelepanu sellele, et esimest korda viimaste aastate jooksul pole eelarves ühtegi täiendavat sammu laste ja perede toetamiseks. Isamaaliidu eelarvekava, vastupidi, seab lapsed ja pered prioriteediks.

Kuna kultuuri ja hariduse osakaal valitsuse eelarves väheneb tuntavalt, siis taastab Isamaaliidu eelarvekava investeeringud haridusobjektidesse 2002. aasta tasemel ja lõpetab nende jagamise poliitilise kuuluvuse alusel. Isamaaliit suurendab kulutusi kultuurile, kasvatades eraldisi rahvaraamatukogudele ja rahvusraamatukogule.

Rahanduskomisjoni liige Kalle Jürgenson nimetas valitsuse eelarvekava ka ettevõtjavaenulikuks, sest sinna on sisse kirjutatud varjatud maksukoormuse tõus.

Rahanduskomisjoni liige Kadri Jäätma ütles, et Isamaaliidu eelarvekava kohaselt kahekordistatakse esimese lapse toetust kuus kuni 300 kroonini ning kahekordistatakse ka paljulapseliste perede kvartalitoetusi. Samuti antakse lisaraha laste huviala- ja sporditegevusele. "Nii saavad meie eelarve kohaselt lisaraha just need, kes praegu kõige rohkem toetusi vajavad, nimelt lastega pered, " rõhutas Kadri Jäätma.