Endre sõnul eiras kultuuriministeerium Tallinna Olümpia Purjespordikeskuse (TOP) erastamisel seniseid rangeid erastamisreegleid. Endre sõnul anti TOPi erastajale võimalus pantida erastatava objekti vara, saamaks nõnda erastamiseks vajalikku laenu, kuigi erastatava vara pantimist laenu katteks pole Eestis seni kasutatud.

Kivi sõnul toimus TOPi erastamine igati seaduslikult. “TOP erastati riigivaraseaduse alusel,” ütles Kivi täna Riigikogu infotunnis. “Me alustasime 250 miljonilt kroonilt ja lõpuks on ta müüdud 210 miljoni krooniga. See, mismoodi sõlmiti lepinguid ja et sellele eelnev periood oli küllalt pingeline, seda ei ole ma kunagi varjanud. Kuid me leidsime tõepoolest võimaluse siiski TOP müüa, müüa seaduslikult, saada riigile äärmiselt vajalikud 210 miljonit krooni.” Kivi sõnul saadi erastamisprotsessi seaduslikkusele kinnitus ka õigusbüroolt.

Kivi möönis, et TOPi erastamine oli erandlik. “Kuid mitte ühtegi seadust ei rikutud,” kinnitas Kivi. “TOP on tänaseks päevaks müüdud. See pikk protsess, mida on alustanud paljud valitsused, suutmata seda lõpuni viia, on viidud lõpuni, minu hinnangul korrektselt, avalikult ja väga väikeste kuludega.”.