Tõmbame piiri 40 aasta peale, kusagile peab selle tõmbama. Ise oma jõukuse teeninud miljardäre on allpool seda piiri vaid 13. Ei ole üllatus,  et suur osa neist on tehnoloogiasektorist. Jätame aga siinkohal välja kaks nime, Google'i loojad Sergei Brini ning Larry Page'i, kes saavad veel sel aastal 40-aastaseks.

Tundub, et nimekirja pääsemise üheks eelduseks on olnud see, et sa pidid käima Harvardi ülikoolis samal ajal Mark Zuckerbergiga ehk sa pidid olema Facebooki sünni juures. Neli kolmeteistkümnest kõnealusest rikkurist on oma varanduse teeninud just Facebookiga.

Paljud teised on aga tulnud väikestest idufirmadest, kellel on olnud õnn saada väga populaarseks. Kuid üks on kindel, tööd on need tegelased pidanud palju tegema. Lihtsalt ei ole miski tulnud.

Vaatame aga lähemalt, kellega on tegu. Nemad on siis ise enda varanduse kokku ajanud noored miljardärid. Alustame vanemast ja liigume nooremate poole.

Ryan Kavanaugh - 1 miljard dollarit - Relativity Media - 39-aastane

Teda teatakse ka kui „miljardi dollari produtsent". Tema filmistuudio on finantseerinud ligi 200 filmi ning need on sisse toonud kokku üle 17 miljardi dollari.

Jan Koum - 6,8 miljardit - WhatsApp - 38-aastane

Ukrainast pärit mees töötas enne Yahoos ning lõi seejärel sõnumi-äpi WhatsApp, mis müüdi hiljuti Facebookile 19 miljardi dollari eest.

Nicholas Woodman - 2,25 miljardit - GoPro - 37-aastane

Endine surfar, kes leiutas veekindla videokaamera, mille abil saab filmida kõike nii vee all kui vee peal. Sellest sai peagi ülipopulaarne toode igasuguste ekstreemspordi-fännide seas.

Jack Dorsey - 2,1 miljardit - Twitter - 37-aastane

Mees lõi nii Twitteri kui ka ühe teise miljardi dollari äri, milleks on Square (mobiilimaksete keskkond). 2012. aastal valiti ta The Wall Street Journali poolt aasta innovaatoriks. Muuhulgas on tal ka massööri-paberid.

Maxim Nogotkov - 1,3 miljardit - Svjaznoi - 37-aastane

Venelane Nogatkov omab riigi suuruselt teist mobiilifirmat. 2010. aastal asutas ta ka Svjaznoi Banki ning ta on teel saamaks riigi suurimaks krediitkaardi-ettevõtteks.

Yoshikazu Tanaka - 1,9 miljardit - GREE - 37-aastane

Jaapani Mark Zuckerberg. Ta alustas oma sotsiaalmeedia veebilehega 2004. aastal. Täna tema varandus aina kasvab, sest ta tegeleb ka mobiilimängude ja erinevate veebi-teenuste valdkonnas.

Naruatsu Baba - 2,2 miljardit - Colopl Inc - 36-aastane

Android-mängude kuningas Jaapanist. Tema ettevõtte loodud mängud on ülipopulaarsed. Kolm näidet on „Catastrophic Zombies", „Treasure Detective" ning „Dino Dominion". Tema eesmärk on igal aastal turule tuua 30 uut mobiilimängu.

Robert Pera - 1,5 miljardit - Ubiquiti Networks - 36-aastane

Ettevõtte eesmärgiks on tuua taskukohane internet maailma praegu veel vaesematesse paikadesse. Muuhulgas on ta NBA klubi Memphis Grizzlies omanik.

Sean Parker - 2,1 miljardit - Facebook - 34-aastane

Parker pani 19-aastaselt aluse Napsterile, mis muutis muusikamaailma täielikult. Lisakaks Facebookile on mees seotud ka mitme teise internetiettevõttega. Näiteks Spotify ning Yammeriga.

Eduardo Saverin - 3,3 miljardit - Facebook - 32-aastane

Ta on üks viiest Facebooki loojast. Tema osa täna on 5%, aga sellest piisab, et 3,3 miljardit koos oleks.

Drew Houston - 1,2 miljardit - Dropbox - 31-aastane

Mark Zuckerberg - 33,3 miljardit - Facebook - 30-aastane

Dustin Moskovitz - 3 miljardit - Facebook - 30-aastane

Mees võitis jackpoti, kui sattus ülikooli ühiselamus ühte tuppa Zuckerbergiga. Koos nad Facebooki lõid. Täna kuulub mehele 2,34% Facebookist.

Evan Spiegel ja Bobby Murphy - 1 miljardit kummalgi - Snapchat - 24-aastased

Keskkonna tegelik põhiaju Reggie Brown lükati teadmata põhjustel omanikeringist välja enne seda kui keskkond edukaks sai. Sel aastal sai mees idee autorina ja musta töö tegijana siiski suurema summa raha. Spiegel ja Murphy veavad aga Snapchati edasi kahekesi. 2013. aastal lükkasid nad tagasi Facebooki 3 miljardi dollarilise pakkumise. 2014. aastal hinnati nende ettevõtte väärtuseks 10 miljardit ning mõlemal mehel on kuuldavasti 10-protsendiline osalus.

Nemad on ka kõige nooremad ise oma varanduse teeninud miljardärid.