IDC CEMA I kvartali raporti andmetel haarasid Delli arvutid Eestis esmakordselt liidripositsiooni, edestades müügikäibe poolest nii kohalikke arvutitootjaid kui ka kõiki välismaised konkurente.

IT Grupi juhatuse esimees Esti Ehatamm-Koppel ütles, et kui kõik käesoleva aasta I kvartalis Eestis müüdud arvutid rahasse ümber arvutada, moodustas Delli arvutite käive Eesti arvutituru kogukäibest 17%. Järgnesid ML Arvutid 16,3 niong Ordi 15,8 ja HP 10,9 protsendiga, selgub IDC Eesti turu kvartaliülevaatest.

Ehatamm-Koppel lisas, et 54,6% Eesti arvutituru I kvartali kogukäibest andsid sülearvutid. Samuti selgus raportist, et kodukasutajad ning väikesed ärikliendid kokku moodustavad 50,5% Eesti arvutiturust.

Ehatamm-Koppeli hinnangul on aidanud Dellil liidrikohta kindlustada kiiresti uuenevad tooted, mis vastavad tarbijate ootustele nii tehnoloogiat kui ka disaini silmas pidades. Nii näiteks on tema sõnul 2007. aasta suvel müügile toodud ja kodukasutajatele mõeldud XPS-seeria ning värvilised Inspiron-seeria sülearvutid turg väga hästi vastu võtnud.

Ehtamm-Koppeli arvates on positiivselt mõjunud ka IT Grupi kui Delli ametliku maaletooja pakutav kiire järelteenindus – keskmine hoolduse ning remondi aeg jääb 5 tööpäeva alla.

IT Grupi enda Delli arvutite käive kasvas 2007. aasta I kvartaliga võrreldes üle 60%, kinnitas Ehatamm-Koppel.

IT Grupp on Delli toodete ametlik esindaja Eestis.