Uurimine algatati ajalehes The Sun avaldatud loo peale Rumeenia paljulapselisest perest, kes komplekteeris mänguasjakomplekte populaarsete Kinder Surprise’i šokolaadist üllatusmunade jaoks.

Artiklis räägitakse, et kolm 6-11 aastast last said tuhande mänguasjakomplekti komplekteerimise eest 20 Rumeenia leid (6,3 dollarit). Seejärel saadetakse plastist tooted Ferrero Karei tehasesse. Laste vanemate kinnitusel said nad töö Ferrero allhankija Romexa kaudu.

Ferrero teatas, et nad on lapstööjõu kasutamise teatest vapustatud ning see on vastuvõetamatu ning ettevõtte sisekoodeks keelab igasuguse laste töö kasutamise.

Ferrero toodangu valmistamisel laste tööjõu kasutamise suhtes algatas uuruimise ka Rumeenia prokuratuur.

See ei ole Ferrerol esimene skandaal. Nimelt avastas tarbijaõiguste kaitse organisatsioon Foodwatch suvel Kinderi šokolaadis kantserogeensed ained. Šokolaadi koostisest leiti nafta ümbertöötlemisel tekkivad nn mineraalsed aromaatsed õlid. Nende õlide ohtlikult kõrge kontsentratsioonitase tuvastati 20st tootenäidisest kolmes.

Itaalia Ferrero valmistab šokolaadi ning ka teisi kondiitritooteid. Nende kaubamärgid on näiteks Raffaello, Kinder Surprise, Kinder Chocolate, Tic Tac ja Nutella. Kontserni kuuluvad kümned kaubandusettevõtted ning tehased üle ilma.