Pangal on kiiresti vaja kuni miljard eurot, sest Itaalia majanduslanguse tõttu on pangal kuhjunud halvad laenud. Pank tegutseb peamiselt Itaalia lõunaosas.

Reedel kuulutas Itaalia keskpank välja sellele pangale moratooriumi. Peaministri Guseppe Conte juhitav valitsus on püüdnud kokku panna pangapäästepaketti, kuid mitmed ministrid on põhimõtte pärast boikoteerinud panga päästmist.

Conte püüab nüüd valitsust paremini veenda panga päästmise vajaduses.

Üks otsuse eelnõud näinud allikas ütles, et päästmiseks plaanitakse süstida miljard eurot riigile kuuluva panga Banca del Mezzogiorno-Mediocredito Centrale kaudu. Sellest pool läheb panga rekapitaliseerimiseks ja ülejäänud jääb tulevaste rahavajaduste ootele.

Valitsus tahab, et hoiuste tagamise fond osaleks panga päästmises kuni 500 miljoni euroga.

Hoiuset tagamise fondi juht ütles varem panga päästmise kohta, et ta tahaks enne otsustamist siiski näha ka panga äriplaani.

Vaid tunnid enne reedest valitsuse istungit ütles Conte, et Itaalia pangandusüsteem on hea tervise juures ja mingeid riigi poolseid pangapäästmisi pole tarvis. Viie tähe liikumise ministrid ja opositsiooniline Liiga partei kutsusid selle jutu peale peaministrit tagasi astuma.

Viie tähe liikumise liider Luigi Di Maio ütles laupäeval, et ta tahab teada, miks Itaalia keskpank lasi pangal nii alla käia ja kas panga juhid vastutavad.

Alates 2016. aastast on Itaalia päästnud mitmeid panku, sealhulgas Monte dei Paschi di Siena ja kaks Veneetsia panka. Tol ajal opositsioonis olnud viie tähe liikumine nimetas pankade päästmist rahva raha raiskamises pankurite päästmiseks.

Nagu varemgi on tuhanded itaallased, kes on investeerinud kohalike pankade aktsiatesse ja võlakirjadesse ning sedasi raha kaotanud, ootab ka Popolare di Bari 69 000 aktsionäri panga päästmise korral raha kaotus.