Muutuse põhjus on emaettevõtte Itella Grupi ümber kujundamine. OpusCapita keskendub kasvule ja turupositsiooni tugevdamisele Põhjamaades ning ülejäänud Euroopas. Itella omakorda keskendub postiteenuste pakkumisele Soomes ja turuliidrikoha tugevdamisele logistikateenuste pakkujana, eriti Soomes ja Venemaal.

OpusCapita Oy tegevjuht Heikki Länsisyrjä: "Ettevõtted otsivad pidevalt viise, kuidas tööd ratsionaalsemalt teha. Me aitame oma klientidel nende ärisid tõhusamaks ja kvaliteetsemaks muuta. Meie eesmärk on pakkuda klientidele lahendusi, mis aitavad neil arendada kogu ettevõtet nii finantsprotsessi, rahavoo automatiseerimise kui ka teenuste sisseostmise abil. Niiviisi saavad kliendid keskenduda olulisimale - oma põhitegevusele."

"Uus nimi ja kuvand suurendavad teadlikkust meie kaubamärgist. Suurema tegevusvabaduse kaudu saame kasvuvõimalustest veelgi enam kasu kui enne ja saame tugevdada oma turupositsiooni finantsprotsesside spetsialistina," lisab Länsisyrjä.

"Kaubamärgi tugevdamisega tugevdame ka oma pakutavat. Nüüdsest saame oma klientidele pakkuda veelgi enam väärtust, mis aitab suurendada finantsprotsesside tõhusust - kas siis neid protsesse sisse ostes või lihtsustades, kasutades meie pakutavaid lahendusi teenusena."

OpusCapita tegevjuht Eestis Karl-Eric Schneider: "Nimi OpusCapita tuleb Itella Informationi tütarettevõttelt, mis pakub rahavoo protsesside automatiseerimist. Itella Information võtab OpusCapita nime üle ja praegune OpusCapita ühineb aktsiaseltsiga Itella Information. OpusCapita nimi on sihtturgudel tuntud kaubamärk."

"Meie uus nimi on Itella Informationi ümberkujundamiseks sobiv: Opus tähendab kunstiteost ja Capita kapitali. Meie jaoks on klientide finantsprotsesside parendamine kui kunstivorm," ütleb Karl-Eric Schneider.

Itella Informationi (alates 1. novembrist 2013 OpusCapita) eesmärk on klientide finantstugiteenuste ja rahavoogude protsesside optimeerimine. Ettevõttel on Euroopas üle 10 000 kliendi ja tegutsetakse üheksas riigis. OpusCapita annab tööd 2400 spetsialistile.  Ettevõtte teenuseid kasutatakse enam kui 50 riigis. 2012. aastal oli ettevõtte käive 270 miljonit eurot. OpusCapita peakorter asub Soomes Espoos ja ettevõte kulub Itella Gruppi. Lisateave veebilehel www.opuscapita.com.