Alates 2020. aastast lõpetab ettevõte niinimetatud "topelt-Iiri" ja "Hollandi võileiva"-nimeliste maksuskeemide kasutamise, mis võimaldasid Google'il ja paljudel teistel ettevõtetel liigutada raha Iirimaalt Hollandisse ja Bermudasse, hoides seal moel kokku miljardeid dollareid makse.

Varem said Google ja teised USA ettevõtted kasutada Iirimaa, Hollandi ja Bermuda ettevõtete võrgustikku, et saada tulu ja hoida raha välismaal, suuresti tänu Iirimaa lõdvale maksuseadusele. Nüüd aga jõustuvad regulatsioonid, mis puudutavad USAs ja Iirimaal ettevõtete maksustamist.

Kuulus maksustrateegia oli liigutada Iirimaa tütarfirmalt raha Hollandi valdusfirmase, siis jälle Iirimaa ettevõtte poolt loodud Bermuda riiulfirmasse. Viimasele kuuluvad Google'i intellektuaalne omandi kasutusõigused ja nende vahele jääb “Hollandi võileib”. Bermudas puudub ettevõtte tulumaks, mistõttu tegemise on populaarse kasumi lõppjaamana. Seetõttu välditakse USAs ja Euroopas tulumaksu maksmist, kuigi Iiri valitsusele makstakse veidi makse.

Üha kasvanud surve tõttu Euroopa Liidu ja USA poolt sulges Iirimaa 2014. aastal maksuaugu. ettevõtted said aega kuni 2020. aastani hakata täitma uusi regulatsioone, mistõttu Google muudab just praegu maksustruktuure. Üksi 2017. aastal liigutas Google maksude vältimise strateegiaga 23 miljardit dollarit Bermudasse.

„Me lihtsustame oma korporatiivstruktuuri ja hakkama Bermuda asemel litsentseerima oma intellektuaalset omandit USAst,“ ütles Google pressiesindaja väljaandele The Verge. „Meie igaaastases ja ühekordsed viimase kümne aasta maksude puhul oli meie meie efektiivne tulumaksukoosmus suurem kui 23 protsenti, kusjuures sellest enam kui 80 protsendi osas maksime makse USAs.“