Kuivastu-Virtsu liini teenindas neljapäeval vaid väike, graafikuta liikuv parvlaev Koguva, mis sõitis küll maksimumkoormusega, kuid osa inimesi jäi siiski maha.

Saaremaa Laevakompanii nõukogu liikme Aivar Jõgi tunnistas, et tegemist kriisiolukorraga, kuid kolmapäeval peaks olukord normaliseeruma. Märtsi alguses kahjustada saanud Regula on Tallinnas Balti Laevaremonditehases remondis, kuhu viiakse ka St. Ola.

Jõgi ütles BNS-ile, et kolmapäeva hommikuks peaks Kuivastu-Virtsu liinile jõudma Heltermaa ja Rohuküla vahel sõitvad Scania ja Kõrgelaid. Jõgi sõnul ei tohiks Hiiumaa ja mandri vahel laevaliikluses probleeme tekkida, kuna sõitma jäävad Harilaid ja Ofelia.

St. Ola saabus Fääri saartelt Kuivastu-Virtsu liinile märtsi algul asendama samuti jääkahjustusi saanud parvlaeva Regula. Saabudes jäi St. Ola Liivi lahel jäävangi ning pääses sealt alles jäälõhkuja toel.

Alates detsembrist on Saaremaa Laevakompanii parvlaevad olnud sunnitud läbi murdma kohati kuni 70 sentimeetri paksusest jääst Väinameres.