Nüüd proovitakse müüki kinniste uste taga läbirääkimiste teel, kirjutab Võrumaa Teataja.

„Asi pole hinnas. Praegu pakkumisi pole laekunud, sest kinnisvaraturu seis on, nagu ta on,” ütles abilinnapea Jüri Johanson. Tema sõnul oleks vale järeldada, et mais esmakordselt müüki pandud Lembitu 2, Tartu 23 (endine teenindusmaja) ja Jüri 26/26a (Võru täiskasvanute gümnaasium) majad pole ostmist väärt. Kuigi ühtegi pakkumist oksjonile ei tehtud, tunti majade vastu huvi.

Johansoni kinnitusel ei kuulutata pärast teist nurjunud konkurssi enam välja uut erastamisvooru, vaid majadest püütakse vabaneda läbirääkimiste teel konkreetsete pakkujatega.

Johansoni andmeil ei kurtnud ostuhuvilised hinna kõrguse üle, pigem on probleemiks suutmatus saada ostuks vajalikku laenu. „Väidetakse, et pangad ei anna laenu kinnisvara ostuks. Ei oska kinnitada.”

„Selleks et pangal oleks võimalik projekti toetada, peab omanikul olema laenu teenindamiseks piisav rahavoog ning mõistlik omafinantseering,” ütles SEB panga juhatuse liige Riho Unt. „Lihtsalt tagatise vastu pank laenu anda ei saa.”

Võru käesoleva aasta linnaeelarvesse on rajatiste ja hoonete müügist planeeritud 15 miljonit krooni, millest praeguseks pole kokku saadud kroonigi.