"Prokuratuurile ei ole avaldust laekunud. Uurimiskomisjoni poolt meedias väljaöeldu põhjal ei ole prokuratuuril võimalik vastu võtta menetlusotsust ega otsustada toimingute vajalikkuse üle," selgitas riigiprokuratuuri avalike suhete juht Ilmar Kahro reede hommikul Ärilehele.

Kui uurimiskomisjon peaks kuriteoavalduse esitama, siis saab prokuratuur Kahro sõnul vastu võtta menetlusotsuse.

"Uurimiskomisjonil on töö käigus tekkinud kahtlus, et 2012. aastal AS Tallinna Sadama omandatud jäämurdja Botnica hindamist puudutavad andmed ei olnud õiged ja objektiivsed, mistõttu jäämurdja osteti tegelikust väärtusest kallimalt,“ ütles uurimiskomisjoni esimees Artur Talvik eile.

Riigikogu uurimiskomisjon võimalike korruptsiooniriskide tuvastamiseks aktsiaseltsis Tallinna Sadam moodustati mullu oktoobris. Uurimiskomisjoni eesmärk on välja selgitada, millised olid AS-i Tallinna Sadam juhtkonnas toimunud võimalikku korruptsiooni soodustanud asjaolud ning nende mõju ettevõtte juhtimisele, toimimisele ning riigi omanikuhuvidele.

Komisjon esitab oma töö lõpparuande riigikogule ja avalikkusele hiljemalt 2016. aasta 1. maiks. Kui komisjon leiab äriühingute juhtimise ja järelevalve korralduses puudusi, siis esitatakse Riigikogule ja Vabariigi Valitsusele asjakohased ettepanekud.