ärimees ja endine välisminister Jaan Manitski ostis talle kuuluva firma kaudu olulise osa Eesti Päevalehe aktsiatest.

Manitski ei soostunud usutluses Baltic News Service-ile omandatud osaluse suurust täpsustama. Ta märkis, et kellelgi aktsionäridest ei ole enamusosalust.

Manitski ei soostunud avaldama ka aktsiate eest makstud hinda. "Mulle pakuti võimalust osaleda ja investeerida," ütles Manitski. "Leidsin, et see on huvitav ja annab võimaluse lehte arendada ja omanike baasi laiendada."

Manitski sõnul käsitleb ta osalust Eesti Päevalehes pikaajalise investeeringuna. "Peamiselt pakub mulle huvi lehe hea käekäik," lausus ta.

üks Eesti Päevalehe omanikest ärimees Agu Kivimägi ütles Baltic News Service-ile, et kui ta tegi Manitskile pakkumise, siis hindas too lehe kasumiprognoosi mõistlikuks. "Ilmselt oli tal ka rahvuslik huvi," lisas Kivimägi.

Ka Kivimägi ei soostunud täpsustama Manitskile müüdud aktsiate hulka. Ta selgitas, et kuna aktsiakapitali laiendati, siis aktsionäride arv suurenes Manitski võrra.

Kinnitamata andmeil kasvas Eesti Päevalehe aktsiakapital ligikaudu seitsmelt miljonilt kroonilt kümne miljoni kroonini.

Eesti Päevalehe aktsionärid ei ole täpset aktsiate jaotust avalikustanud. Suuremad omanikud neile kuuluvate firmade kaudu on Jaan Manitski, Agu Kivimägi, Marek Strandberg, Hans H. Luik, Andres Bergmann, Sanoma OY ja Robert Lepikson.

1992. aastal oli Jaan Manitski välisminister Tiit Vähi valitsuses.

Manitski on enda sõnul Eestisse investeerinud kümneid miljoneid kroone, olles ettevõtete Viinistu Kalatööstus, Eesti Tarbeklaas ja ETK Puit omanik.

Baltic News Service/EPL