Vastuseks küsimusele, kas tema arvates on EMTil ja Elionil dubleeritud funktsioone, mida oleks mõistlik ühendada, ütles Männik (pildil), et sellekohased ettepanekud on kavas esitada Telekomi nõukogule kevadel.

Mõistlikkuse kohta EMT ja Elion liita ütles Männik, et ettevõtte suuromaniku TeliaSonera fikstelefonide ja mobiilide integratsioon viidi läbi selle aasta alguses ning sealne juhtkond loodab, et selle protsessi tulemusi saab hinnata ehk aasta möödudes. „Eesti Telekom kavatseb oodata ära omanike kogemused ja seejärel, kevadel, on kavas teha omapoolsed ettepanekud omanikele meie arengute osas”, ütles Männik.

Telekomi juht ütles ka, et praegu lahkuva EMTi juhi Aaviksoo asemel ajutiselt nii EMTi kui Elioni juhtiv viimase juhatuse esimees Valdo Kalm ei jää mõlemat firmat juhtima. „See, et Kalm jääb juhtima mõlemat ettevõtet, on välistatud. Nõukogu loodab küsimuse lahendada lähitulevikus, konkursi korraldamine ei ole veel otsustatud.”

Männik sõnas, et Aaviksoo lahkumine ei ole seotud ühegi üksiku küsimusega. Kokkulepe Aaviksoo lahkumiseks sõlmiti tema sõnul esmaspäeval ja enne seda antud teemal vestlusi ei toimunud.

„Nõukogu on läbi aastate hinnanud Aaviksoo panust juhatuse esimehena kuid tulevikuks vajatakse uut juhti,” lisas Männik.

Vastuseks spekulatsioonile nagu kavatseks Telia Sonera luua Eestis ja Baltimaades ühe telekomifirma, ütles Männik, et praegu tal sellist informatsiooni pole ning keeruline omanike struktuur Eesti ja Baltikumi ettevõtetes eeldab, et see ei saa sündida lähiajal.

EMTi juhatuse esimees Peep Aaviksoo teatas oma ametist lahkumisest teisipäeval.