Elasteq’i tootmine asub Lõuna-Ameerika ühe suurima linna Sao Paulo lähistel ning ettevõtte spetsialiseerub hüdroisolatsioonitoodete tootmisele ja müügile. Tehingu hind on konfidentsiaalne, teatas Wolf Group.

Wolf Groupi juhatuse esimehe Jaan Puusaagi sõnul on osaluse omandamine oluline strateegiline samm, mis aitab veelgi tugevdada Wolf Groupi positsioone Lõuna-Ameerika turul ning oluliselt mitmekesistada pakutavate toodete portfelli just läbi hüdroisolatsiooni toodete arenduse ja müügi.

Viie aastaga on Wolf Groupi eksport Brasiiliasse kümnekordistunud. Eelmisel aastal moodustas eksport Lõuna-Ameerikasse üle miljoni euro.Elasteq’i juhatuse esimehe Kari Mikkoneni sõnul on tootmise alustamine Brasiilias ajamahukas ja keeruline protsess ning sama keeruline on tema sõnul ka kohalike õigete strateegiliste partnerite leidmine. “Jagame Wolf Groupiga samu väärtusi ja ärifilosoofiat ning töötame sarnastes valdkondades, mistõttu on meil palju ühist ja loodame positiivsele sünergiale,” lausus Mikkonen.

Brasiilia ehitussektori maht on hinnanguliselt 55 miljardit reaali, sellest hüdroisolatsioonituru maht on umbes 3% ehk 1,65 miljardit reaali, mis teeb umbes 640 miljonit eurot.

Wolf Group koondab ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Grupi tehased asuvad Eestis ja Venemaal, müügiüksused Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias, Taanis ja Kasahstanis. Wolf Groupi ettevõtetes töötas 2012. aasta lõpu seisuga kokku 270 inimest.