Portaal kirjeldab Tallinna kui Eesti füüsikut, ettevõtjat ning suurt mõtlejat. Ajakirjanik kasutab loos Tallinna iseloomustamiseks ülivõrdeid ja kiidab ta tagasihoidlikkust, muuhulgas võrdleb Tallinnat ka näiteks Alexander Graham Belliga.

“Ingelinvestorina olen ma seotud väga mitmete ettevõtete,” räägib Tallinn. “Mõne ettevõtte vastu tunnen ma suuremat huvi kui mõne teise vastu. MetaMed on ilmselt mu põhiline huviobjekt Fleep.io kõrval.” Fleep on suhtlustarkvara, mille Tallinn lõi koos mitmete teiste endiste Skype'i inseneridega.

“MetaMed on tõenäoliselt kõige olulisem ettevõte, kuhu ma olen oma aega ja raha investeerinud. Augustis sai ettevõte uue tegevjuhi ja ma tahan talle tegeusvabadust anda. Ma ei tahaks sekkuda kui ta alles alustas,” lisas Tallinn.

See on suur hüpe telekommunikatsiooni juurest meditsiini juurde. “Ma mõistsin, et mu peamised ressursid on aeg ning raha. Raha on paindlikum resurss, aeg on piiratum, kuna teda on lõplik hulk,” kommenteeris Tallinn.

“Sa ei saa investeerida aega ning saada sellest veel enam aega. Mingil moel justkui saab ka .. Ma püüdsin oma aega investeerida sinna, kus ma saaksin luua midagi, mis on väärtuslikum kui raha. Ma tahtsin luua väärtusi, mida raha eest osta ei saa.

Eesti Ekspress kirjutas MetaMedist eelmise aasta suvel. Tegemist on ettevõttega, mis on suunatud eelkõige haigetele inimestele, kelle suhtes on arstid võimetud või keda valdab tohtrite suhtes skepsis.

Tuhandete dollarite eest (teenuse hind algab 5000 dollarist) töötavad MetaMedi teadurid läbi patsiendi haigus- ja terviselood ning geneetilised uuringud, kaevudes seejärel meditsiinilisse kirjandusse ja uuringutesse.

Tulemuseks on mitmekümne­leheküljeline uurimustöö, kus uuritavateks on patsient ja tema haigus. Vastuse leiavad küsimused, mis haiguse tõenäoliselt põhjustas, millised on võimalikud ravimeetodid ja nende riskid.

Täismahus persoonilugu Jaan Tallinnaga saab lugeda siit.