Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin rääkis, et hüppeliselt kasvanud nõudlus tekitas sadamatesse küll mõnetunnised ootejärjekorrad, ent uue laevastiku mahutavus ja graafikute tihedus ei lasknud ooteaegadel pikaks kasvada. „Ooteaeg, mis oli kolmapäeva õhtul peale kella 19 mõlemas sadamas 2-3 tunnine, tekkiski kasvanud nõudluse arvelt.

Mulluse jaaniaegse sõidukitehulga oleksime suutnud teenindada praktiliselt ilma ooteaegadeta. Seekord oli väga suur abi uue laevastiku võimsusest ja mahutavusest ning graafikutest, mis mõlemal liinil olid läbi aegade tihedaimad ja kiiremad. Oleme väga meeldivalt üllatunud, et meie uuendatud teenus on tekitanud reisijates juba sellise kindlustunde, et saartele reisimine on saanud täiesti uue hoo ja seda väga lühikese ajaga. Täname oma reisijaid usalduse eest!“, ütles Hiiuväin.

Kolmapäeval ja neljapäeval, 22. ja 23. juunil reisis Virtsust Kuivastusse 5636 sõidukit. Eelmisel aastal samal ajal oli see arv 4310, seega tänavune kasv ulatus 1326 sõidukini. Reisijaid oli tänavu 17 599 ning mullu 13409, reisijate arv kerkis 4190 inimese võrra. „Kui mõelda, et Saaremaal elab veidi üle 35 tuhande elaniku, siis üle 17 tuhande reisija on muljetavaldav number,“ märkis Hiiuväin.

Rohukülast Heltermaale siirdus kolmapäeval ja neljapäeval 1938 sõidukit, mullu samal ajal 1594 sõidukit, nõudlus kasvas 344 sõiduki võrra. Reisijaid oli liinil 6112, aasta tagasi 5130 reisijat, lisandus seega 982 reisijat.

Kuivastu-Virtsu liini teenindavad parvlaevad Muhumaa ja Saaremaa 35-minutilises graafikus. Möödunud suvel olid reiside vahed veel 40-minutilised ning liini teenindas uus laev Saaremaa ning teine vanem laev Regula.

Lisaks tihedamale graafikule on tänu kahe uue parvlaeva koostööle sõidukite mahutavus tõusnud pea veerandi võrra – Saaremaa ja Muhumaa mahutavad mõlemad ca 160 sõiduautot. Heltermaa-Rohuküla liinil teenindab reisijaid parvlaev Hiiumaa ülesõiduajaga tund ja viisteist minutit ning tippaegadel toetab parvlaev Ofelia.

Väinamere Liinid juhib reisijate tähelepanu, et sujuvama kojusõidu mandrile saab tagada, ostes veebist tuulelaevad.ee tagasisõidupäevaks päevapileti. Päevapiletiga võib sõita ükskõik millise reisiga, sest sellel puudub väljumiskellaaeg. E-piletiga saab vältida kassajärjekorras ootamist ning sadama pääsla on võimalik läbida iseteeninduskanalitest.