Väinamere Liinid teenindas jaanipäevaaegsel perioodil neljapäevast kolmapäevani Kuivastu-Virtsu liinil 58 680 reisijat ja 19 205 sõidukit ning Rohuküla-Heltermaa liinil 22 115 reisijat ja 6580 sõidukit, mida on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes üle 17 000 reisija ja üle 6000 sõiduki enam.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul kestis jaanipäevaaegne tihe reisiperiood kogu nädala neljapäevast kolmapäevani.

„Lääne-Eesti saartele sõitmise olid reisijad hajutanud neljale päevale neljapäevast pühapäevani, ent tagasisõit mandrile langes peamiselt kahele päevale – teisipäevale ja kolmapäevale. Suure hüppe tegi ka reisijate arv, mis kasvas mullusega võrreldes koguni enam kui 27% ning sõidukite arv 32%. Saarele saabumisel laabus ülevedu ilma pikemate ooteaegadeta, küll aga kasvasid ooteajad teisipäeval, mis oli põhiline tagasisõidupäev, paratamatult kohati ca 4-5 tunniseks, samas on reisijate käitumine olnud väga mõistev ning paljud on planeerinud oma tagasisõidu järgmistele päevadele,“ rääkis Hiiuväin.

Olulist rolli liikluse sujuvuses saartele saabumisel näeb Hiiuväin aasta alguses käivitunud uuel elektroonilise eelmüügipileti süsteemil. „E-pileti süsteem võimaldab paremini kasutada kogu broneeringuressurssi ja aitab klientidel endil planeerida ülesõit madalama koormusega aegadele. Samuti kiirendab e-piletiga reisijate suurem arv teiste klientide teenindamist sadamakassas,“ ütles Hiiuväin.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindasid reisijaid parvlaevad Viire, Regula, Koguva ja Harilaid, mis sõitsid tippaegadel vabagraafikus. Hiiumaa ja mandri vahel teenindasid reisijaid Ofelia ja St. Ola.

Mullu teenindas Väinamere liinid jaanipäevaperioodil teisipäevast esmaspäevani kokku ligi 64 000 reisijat, neist Kuivastu-Virtsu liinil 45 654 reisijat ja 14 510 sõidukit ning Rohuküla-Heltermaa liinil 17 821 reisijat ja 5020 sõidukit, mis on samas suurusjärgus ka 2006. aasta sama ajavahemikuga.