„Jäämurdja Botnica ostmist ümbritseb tõeline saladuseloor. Toonase majandusministri Juhan Partsi korraldus soetada Botnica ilma avaliku riigihanketa ning andes ette summa 50 miljonit eurot, tekitab küsimusi. Seda eriti juhul, kui põhjalikumalt uurides peaks selguma, et antud laeva turuhind oleks pidanud olema kümneid miljoneid eurosid väiksem. Tänaste andmete juures on võimatu öelda, millele tuginedes tehti jäämurdja hindamine. Me soovime, et tänane majandusminister tehingu tingimusi ja nüansse veidi enam avaks,“ sõnas arupärijate esindaja Karilaid.

„Tallinna Sadama nõukogu liikmed on sõnanud, et ka neile tundus kõrge ostuhind kahtlane, kuid ometi ei reageeritud. Soovime kuulda Kristen Michali hinnangut, milline ikkagi oli nõukogu vastutus antud protsessis," lisas ta.

„Ma tervitan uudist, et Kapo on võtnud ka Botnica ostu tõsisema vaatluse alla. Kui tegeliku ostuhinna ning reaalse väärtuse hinnavahe ulatubki kümnetesse miljonitesse eurodesse ning see kõik on tulnud maksumaksja taskust, väärib juhtum uurimist. On aeg, et keegi kannaks negatiivsete otsuste eest ka reaalset vastutust. Kui firmajuht eksib, kannab ta selle eest ka vastutust. On aeg panna ka riigi juhtivpoliitikud oma tegude eest vastutama,“ lõpetas Karilaid.