"Tegevus on praegu alles varajases faasis, seetõttu ei saa ma palju öelda. Isegi töötajate arvu on raske öelda, kuna see sõltub tootmismahust," rääkis Global Pharma Europe OÜ juhatuse liige Jaanus Pikani Äripäeva uudistekanalile news2biz.

Global Pharma Europe OÜ (GPE) sai oma esimese pakendamise loa ning GMP (Good Manufacturing Practice ehk hea tootmistava) sertifikaadi ning on valmis lähikuudel tootmist alustama. "Me alustame pakendamisega ning eeldame, et saame peatselt hakata tablette tootma," sõnas Pikani. Pikani sõnul alustab tehas esialgu lepingulist tootmist ning hiljem liigub omatoodanguni. "Omatoodangu arendamisele kulub mitu aastat ning senini jätkame me kindlasti lepingulise tootmisega," lausus ta.

Suurem osa ettevõttest kuulub USA firmale. GPE tootmisüksus asub Tartu Biotehnoloogia Pargis. Ettevõte asutati 2009. aastal ning 2010. aastal omandas USA ettevõte Emerging World Pharma Inc (EWPI) 70% GPEst. Pikani ei soovinud veel investeeringu suurust ega ka teisi olulisi äri iseloomustavaid numbreid avalikustada.

EWPI investeerib geneeriliste ravimite tootjatesse arengumaades, keskendudes kahele piirkonnale: Lääne-Aafrika ja Ida-Euroopa. GPE on ettevõtte esimene investeering Ida-Euroopas.