"Küsimustele, millele mõni ajakirjanik ei suuda vastust leida ühe aastaga, saavad vastavad riiklikud institutsioonid ammendava vastuse ühe tunniga," sõnas Rahumägi.

"Inimesed ja nende varaline seis ongi erinevad. See ei saa olla aga eralduse ja nõiajahi põhjuseks."

Tänane Äripäev kirjutas, et Kreetal puhkav Jaanus Rahumägi on klassikaline JOKK-mees, kes tõestab, kui mõttetu on poliitikute majanduslike huvide deklareerimine.

Ajaleht avalikustas täna üle aasta tehtud uurimistöö tulemused, kust selgus, et perekond Rahumägi veedab oma oma päikeselised puhkused Vehemere kaldal asuvas villas, mille hind võib jääda 12-15 miljoni krooni vahele.
Nende naabriteks on britid, venelased ja šveitslased ning just seal on kahel korral käinud sel aastal ka Äripäeva ajakirjanikud.

Rahumägi esitatud majanduslike huvide deklaratsioonides Kreeta villat ei ole. Samuti ei leia tõenäoliselt järgmisel aastal riigisaladustele ligi pääseva kapo-komisjoni juhi majanduslike huvide deklaratsioonist uhiuut Wrangler Jeepi, mis Äripäeva teise külaskäigu ajal seisis truult Saabi kõrval.

Villa olemasolu on osale Reformierakonna liikmetele hästi teada. Seda näitavad Facebooki vestlused. Kreeta villa pole saladuseks ka Eesti politseijuhtidele, kellel on riigikogu liikme lai elustiil tekitanud ammu küsimusi ja kes on sel teemal ka Rahumägiga eraviisiliselt vestelnud. Rahumägi on järelepärimiste peale kostnud, et tema perekonna äridel läheb hästi. Rahumägidega ametlikult seotud firmade aruannetes edukat äri ei paista. Põhjus peitub ajalehe hinnangul tõenäoliselt selles, et osa äritegevusest käib varjatult.