"Jaapani majanduse kasvutrend on nähtavalt mõõdukas," ütles keskpanga juht Haruhiko Kuroda Reutersi teatel pressikonverentsil, märkides, et senise stimulatsiooniprogrammi positiivsed mõjud hakkavad majanduses vaikselt ilmnema. Seega otsustas keskpank, et ei tee mitte midagi: ei laienda varaostuprogrammi ega muuda juba kehtivat negatiivset intressimäära.

Ehkki osalt olid valuutaturud Jaapani keskpanga sellist otsust oodanud, vallandas see siiski jeeni ralli teiste peamiste valuutade suhtes.

USA dollari vastu tugevnes jeen ligi kaks protsenti pea kahe aasta kõrgeimale tasemele 104,02 jeeni ühe dollari eest. Viimati oli jeen nii tugev 2014. aasta augustis.

Euro suhtes kerkis jeen aga üle kahe protsendi tasemele 117,31 jeeni euro eest. Nii kõrgel oli jeen euro suhtes viimati 2013. aastal. Ka Inglise naela suhtes jõudis jeen täna sama kõrgele kui 2013. aasta lõpus, tõustes 1,9 protsenti tasemele 147,67 jeeni ühe naelsterlingi eest.

Valuuta kallinemisele reageeris Tokyo börs langusega. Aktsiaindeks Nikkei 225 kukkus 3,05 protsenti tasemele 15 434 punkti ja läheneb kiiresti veebruaris fikseeritud tänavuse aasta madalaima taseme märgile.