Arhitektuur peab olema paindlik ja avatud, struktuurid peavad harmoneeruma inimese kehaga. Kõik peab olema kerge ja pehme – nii näeb arhitektuuri Kengo Kuma, kelle töödest võis aimu saada ka mõne aasta eest Rotermanni soolalaos Jaapani arhitektide instituudi näitusel.

Tema teemaja Frankfurdi muuseumi aias ei tugine puidust konstruktsioonile, nagu ollakse ehitiste puhul harjunud nägema. Kuma interpretatsioon sellest traditsioonilisest ehitisest koosneb kaheosalisest õhuga täidetud valgest membraankonstruktsioonist, mis kinnituvad betoneeritud põrandale. Jaapani teemaja huvilised peaksid muuseumist eelnevalt uurima, kas teemaja on ka püsti. Maja püstitatakse või õigem oleks öelda, puhutakse täis vaid aeg-ajalt.

Väljast on hoone mõõtmed 8,37  x  4,60 meetrit, sisse mahub üheksa tatamit ehk ruumi on umbes 20 ruutmeetrit. Sisenedes tuleb end läbi pressida 75  x 75 sentimeetrisest väikesest uksest.

Voldikuks eraldab väikese ruumi, kus on pliidiplaat ja teekann, kaetav süvend põrandas teenib väikese laoruumi rolli. 

Päeval kumab teemaja materjal valgelt, öösiti võimaldavad LED-valgustid hoonel sootuks müstilisemates toonides särada. Selle teemajaga tahab muuseum näidata, kui oluline on omavahel kombineerida traditsioonilisi ja modernseid väljendusvahendeid. Teetseremoonia ajal saab rääkida Jaapani kultuurist, õppida viisakusavaldusi ja austust iseenda ning teiste vastu.

Ajakiri Interactive Architecture kirjeldab teemaja kui muljet avaldavat näidet niinimetatud nõrgast arhitektuurist. Sisemus on nii ruumikas kui ka klaustrofoobiat tekitav.

Teemaja nimetatakse heaks kohaks, kuhu Frankfurdi kesklinna saginast põgeneda.

Jaapani arhitekt Kengo Kuma

•• Sündinud 1954. aastal. Lõpetas Tokyo ülikooli 1979. aastal ja jätkas õpinguid 1985–1986 New Yorgis. Rajas oma disainistuudio ja oli ülikoolis õppejõud. Kuma eesmärk on taastada Jaapani traditsioonilist ehituskultuuri ja tõlgendada seda siis 21. sajandi võtmes.