Investeeringu tulemusel saab ettevõte edaspidi toota nii koonusjäätiseid, 1-liitriseid perejäätiseid kui teisi jäätisetooteid.

La Muu tegevjuht Rasmus Raski sõnul soovib ettevõte saada Põhjamaade juhtivaks ökojäätiste tootjaks. “Tahame kasvada nii Eestis, kui suurendada eksporti. Selleks peame ostma uued võimsamad jäätisemasinad, mis võimaldaksid toota uusi jäätiseformaate ning automatiseerida tüütud manuaalsed tootmistegevused nagu näiteks pakendamine – seda sorti käsitöö ju lisandväärtust ei loo. Eks võtame sammu korraga, aga esimesed uued tooted võiksid jõuda poelettidele 2020. aasta kevadel,“ ütles ta.

Investeeringu jaoks vajaliku kapitali kaasab ettevõte kolmest allikast. Praegused omanikud panevad kolmandiku, teine osa finantseeritakse pangalaenuga ning kolmas kaasatakse jaeinvestoritelt.

Kui täna on La Muu aastakäive napilt alla miljoni euro, siis ettevõtte plaanide kohaselt ulatub see 2021. aasta lõpuks 2,4 miljoni euroni. “Tugeva suhte hoidmine La Muu fännikogukonnaga on olnud meile alati oluline – näeme raha kaasamist võimalusena suhet tugevdada. Fännid saavad võimaluse omandada osalus La Muu’s ning saada kasvust osa. Lisaks anname kõigile ühisrahastuse käigus aktsiaid ostnud inimestele ka eluaegse 20%-lise allahindluse meie Telliskivi jäätisekohvikus,” rääkis Rask.

Eksport-turgude osas vaatab La Muu Saksamaa ja Skandinaavia suunal. “Saksamaa suunalise ekspordi nimel oleme tegelikult juba kaks aastat tööd teinud. See töö on hakanud lõpuks vilja kandma – just tarnisime 5000 jäätist Saksamaa jaekaubandusketile Globus. Edasi jääb loota, et sakslastele meie jäätised maitsevad ning nad tellivad juurde,” rääkis Rask.

Globus on rahvusvaheline hüpermarketite kett, mille aastakäive Saksamaal on 7,5 miljardit eurot. Kontsern tegutseb veel Luksemburgi, Tšehhi ja Venemaa turul. La Muu jäätis on esindatud kõikides Globuse keti Saksamaa filiaalides. Saksamaal on La Muu partner Eesti kapitalil põhinev hulgimüügiettevõte Ostseegrüne, mis esindab läänemere piirkonna mahetootjaid saksakeelsetes riikides.

Tänavu kevadel muutus La Muu osaühingust aktsiaseltsiks. Ettevõtte omanikeks on Rasmus Rask ja Priit Mikelsaar ning 2019. aastal liitunud varasemad Premia juhatuse liikmed – Katre Kõvask, Silver Kaur ja Erik Haavamäe, kes moodustavad La Muu nõukogu. Ettevõtte tegevjuhina jätkab Rasmus Rask, Priit Mikelsaar jätkab teise juhatuse liikmena.