Jaanuaris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük statistikaameti andmetel 4,2 miljardit krooni, mis on 404 miljonit krooni enam kui 2007. aasta jaanuaris.

Toidukaupade kauplustes suurenes jaemüük eelmise aasta jaanuariga võrreldes 1%, kasv oli 2 protsendipunkti väiksem kui detsembris. Väiksemat kasvu põhjustas toidukaupade kiire hinnatõus, mis vähendas ostjate huvi. Suure osatähtsuse tõttu andsid toidukaupade kauplused ligi 65% kogu jaekaubandusettevõtete müügi juurdekasvust.

Võrreldes eelmise aasta jaanuariga suurenes jaemüük tööstuskaupade spetsialiseerimata kauplustes 10% ning apteegikaupade ja kosmeetikakaupade kauplustes 9%. Tööstuskaupade spetsialiseerimata kaupluste müügi kasvu põhjustas talvekaupade soodusmüük.

Suurema käibega tegevusaladel oli langus majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjali kauplustes, kus müük vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5%.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 24%. See on tavapärane langus, mis järgneb detsembris toimunud jõulude ja aastavahetuse suurmüükidele.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli jaanuaris ligi 5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta jaanuariga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 11%, kuid eelmise kuuga võrreldes vähenes see 22%.