Tata Motorsile kuuluva Briti autotootja pressiesindaja ütles lühikeses kommentaaris Reutersile, et Pekingi Chaoyangi linnaosa kohus saatis Jianglingile kohtukutse autoriõiguste rikkumise ja ebaõiglase konkurentsi asjus.

Kohtuasi puudutab Jianglingi toodetavat linnamaasturit Landwind X7, mille väljanägemine kopeerib Range Rover Evoque'i disaini. 2014. aastal müügile tulnud X7 on Inglise autost väliselt eristatav vaid veidi ümarama iluvõre ja logode järgi, kuid ka see "iluviga" on võimalik kõrvaldada, ostes näiteks Alibabas alla 20 dollari maksva "tuunimiskomplekti", mis sisaldab järeletehtud Range Roveri iluvõret ja logosid.

Ehkki autode disaini ja tehniliste lahenduste kopeerimine on Hiinas üsna tavaline nähtus, ei ole autofirmad tavaliselt kohtuskäiku ette võtnud, sest võiduvõimalused on väikesed. Samuti võib kohtuasi kaasa tuua halba renomeed maailma suurimal autoturul: hiinlased võivad sellesse suhtuda kui kohaliku ettevõtja kiusamisse rahvusvahelise suurfirma poolt.

Chen Jihong, büroo Zhong Lun advokaat, ütles Reutersile, et Jaguar Land Roveri võit võib kaasa tuua ka teiste autofirmade kohtuasjad, ühtlasi kiirendades autorikaitse reeglite jõustamist Hiinas.