Vähemalt Varssavi, Wrocławi, Gdański ja Poznańi hotelle broneerima asudes võib odavatest hindadest ainult unistada, teatas portaal trip.ee.

Veebilehe cheaphotels.org uuringu kohaselt on jalgpalli EMi ajal vabu hotellitube veel saadaval, küll aga maksab majutus märgatavalt rohkem võrreldes tavapäraste hindadega. Keskmiselt on hotelliomanikud hinda tõstnud 500%, kuid mõnedes majutusasutustes on hotellitoa hind tõusnud 1000% või rohkemgi, vahendas aripaev.ee.

Näiteks Varssavist väljas asuv hotell Pulanska tõstis Poola-Kreeka matši toimumise päeval 8.–9. juunil hinda 1002%. Siis maksab öö selles hotellis 530 eurot.

Ka teistes jalgpalli EMi võõrustavates linnades on olukord üsna samasugune. Wrocławis tõusis Poola-Tšehhi mängu päeval hotellitoa maksumus kahetärnihotellis Polinia 442 eurole, saavutades niimoodi hinnatõusuks 1086%.

10. juunil pakutakse Poznańi vanalinna hostelis Explorer kahest tuba ühiskasutatava vannitoaga 438 euro eest, mis teeb hinnatõusuks 1117%.

Suurima hinnatõusu auhind läheb Gdański neljatärnihotellile Kobza Haus. 10. juunil, mil Hispaania mängib Itaaliaga, on kahese superior-ruumi hind tavapäraselt 79 eurolt lennanud 1148 eurole. See teeb hinnatõusuks 1353% ehk 14,5 korda.

Tõsistel vutifännidel on siiski võimalik pea kõikide Poolas peetavate mängude ajal leida majutust orienteeruvalt 200 euro eest kahe- ja kolmetärnihotellides. Erandiks on Gdańskis toimuvad Hispaania-Itaalia ja Hispaania-Iirimaa mängud, kui odavaima kahese hotellitoa eest küsitakse vastavalt 460 ja 345 eurot.

Jalgpalli EM toimub Poolas ja Ukrainas 8. juunist 1. juulini.