ERA põhjendas Jan Palméri valikut Estonian Airi juhi erilise huviga Euroopa lennufirmade tuleviku suhtes ning sooviga pühenduda ERA asepresidendina regionaalse lennunduse edendamisele.

“Viimase kümnendi jooksul oleme olnud tunnistajaks pöördele globaalses lennunduses, kus regionaalsed lennufirmad on näidanud märkimisväärset arengut nii Ameerikas kui Euroopas,” kommenteeris Palmér. “Meie üks olulisemaid väljakutseid on täna seista vastu ükskõik millisele regionaalse lennutranspordi diskrimineerimisele ning kindlustada lennuvõimaluste säilimine reisijatele kõikjal Euroopas, eriti kaugemates ja väiksema rahvastikuga piirkondades.”

Kõrvuti Palméri valimisega asepresidendiks valiti ERA juhatusse Hahn Airi korporatiivstrateegia juht Jörg Troester. Jan Palmér on ERA juhatusse kuulunud viimased 20 aastat ning korra varem, aastatel 2003-2005, on ta olnud ka asepresident.

“Hindame väga Jan Palméri pühendumust ERA tegevusse ning tema taaskordne valimine asepresidendiks annab assotsiatsioonile väga palju juurde. Jörg Troesteri näol täieneb juhatus uute ideede ja nägemustega,” lausus ERA tegevjuht Simon McNamara. “Tugev, dünaamiline ja pühendunud juhatus annab regionaalse lennunduse sektorile kindluse, et nende huvid on Euroopa otsustajate hulgas mõjukalt esindatud.”

Tänavu oma 35-aastast tegutsemisaastat tähistava ERA juhatus on 25-liikmeline. Organisatsiooni juhib presidendina KLM Cityhopper juht Boet Kreiken, teised kaks asepresidenti on Air Nostrumi (Iberia tütarfirma) juht Carlos Bertomeu ning Luxairi juhatuse liige Martin Isler.

Euroopa Regionaalsete Lennufirmade Assotsiatsioon on lennundussektori erialaühendus, kuhu kuulub 52 lennufirmat ning üle 120 erineva lennundussektori ettevõtet – teenindus- ja hooldusettevõtted, lennujaamad, lennukitootjad jm.