Eriti soodne on soomlastel soetada Eestist õlut ja siidrijooke, kuna lahjade alkohoosete jookide aktsiis on Eestis üle viie korra madalam kui Soomes. Kangete alkoholide aktsiisi vahe Eestis ja Soomes ulatub ainult pooleni sellest.

Eestis moodustab õlle aktsiis 38,93% kange alkoholi aktsiisist, vahe on 2,6 korda lahjade jookide kasuks. Soomes ei ole vahe nii suur, õlle aktsiis on orienteeruvalt 70 % kange alkoholi aktsiisist, vahe on 1,45 korda. Soome riik on mitmel aastal järjest tõstnud lahjade alkohoolsete jookide aktsiisi rohkem  kui kangete jookide aktsiisi, 2012. aastal 15% ja 2014. aastal 7%, sest peab suurt aktsiiside erinevust probleemiks.

Eestis on lahjade alkohoolsete jookide aktsiisi tõstetud kangetega võrdselt, so 5% aastas, tehes lahjad alkohoolsed joogid iga aktsiisitõusuga suhteliselt odavamaks ja ka kaasaviimise seisukohalt atraktiivsemaks. Võrreldes Soomega viis korda kõrgem õlleaktsiis on kindlasti probleemiks Soome tootjatele.

Eesti väga madal õlle aktsiis muudab atraktiivseks ja tulusaks ka Soomes toodetud lahjade alkohoolsete jookide erainitsiatiivil toimuva tagasiveo Soome. Võidavad need tootjad, kes sellele panustavad ning Eestis tugevalt kanda on kinnitanud.

Liviko jaoks on Soome olnud juba pikki aastaid oluline eksporditurg, kus Vana Tallinna ja Viru Valge kaubamärgid on hästi tuttavad ja kõrgelt hinnatud. Soomes on nii Vana Tallinn kui  Viru Valge Eesti tunnustooted, mille ekspordile Liviko ka alanud aastal keskendub.

Viru Valge on nii oluliselt  Soomega seotud kujunemislooga, et seda Soomest lahutada ei saagi. Legendi järgi sai Viru Valge eluõiguse tänu Soome Vabariigi presidendile Urho Kaleva Kekkonenile, kes selle maitsest vaimustus. Nimi Viru Valge tuli käibele ligi sajandi eest, kui see Soome kuiva seaduse ajal eestimaise päritoluga viina hakkas tähistama.