"See, et ametnik vastutab poliitikute tegude eest on täielik absurd," arvas Mäggi. "Eks nüüd arvataksegi, et probleem on maas. Tomberg on lahti lastud ja tema on süüdi, aga tegelikult tema Ermamaa otsust ei teinud."

"EAS on poliitiline väärareng, mis moonutab turukonkurentsi ning seda asutust poleks üldse vaja. Selge on see, et kui toetusi jagatakse, siis keegi jääb turukonkurentsist välja. Poliitikud mõtlevad skeeme ja struktuure, kuidas on võimalik kuskilt raha välja kantida ja siis poovad üles mõne ametniku, kes konkreetses juhtumis ei olnud mitte keegi," rääkis ta.

"Tombergile saab ette heita seda, et ta asus poliitikuid ja riiklikku positsiooni mõningal määral kaitma. Ta kindlasti teadis, et Ermamaa olukord oli erakordselt näotu," rääkis Mäggi. Tema sõnul pole küsimus selles 190 000 euros, mis EAS Ermamaa toetuseks andis, vaid hoopis laiem. "See toimub nii, et probleem vaikitakse maha ning leitakse selgitused, kust raha tuli ja loodetakse, et kära läheb mööda. Selles mõttes on praegu täiesti vale inimene kõige suurema löögi saanud."

"Küsimus seisneb selles, kas selle väga vale otsuse juures oli poliitilist mõjutamist või mitte. Mina nimetan seda emotsionaalseks korruptsiooniks, mis toimus ka Lennart Mere Armuneeme puhul ning ka Arnold Rüütli maade asjade juures."

"Ametnikud ei ütle ühtegi sõna ja kuna aetakse presidendi asja, siis on kõigil tunne, et tuleb selg sirgeks ajada ja vastu tulla. See on Eesti riigis vohav haigus. Endine peaminister Andrus Ansip ütles, et riik võttis vastu otsuse ja kedagi ei saa teist korda süüdi mõista ehk kõik ongi õige ja rahuneme nüüd maha. Kuid rahva õigustunde jaoks ei ole see õige. Lihtsalt sellepärast, et sa suutsid kõik juriidiliselt ära skeemitada, pole sul õigus öelda, et olge kõik nüüd vait ja ärge mölisege."

"EAS on täiesti selgelt selline koht, kust kõik proovivad kuidagi raha saada. See on ikka üdini korruptsioonile ahvatlev asutus. Vabaturu inimesena leian ma, et see on vale. Küsimus on süsteemis, kus mitte keegi loojatest ei vastuta, vaid vastutab see, kes on palgatud."